Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass dodas uz Indonēziju

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass dodas uz Indonēziju
Pauls Jonass. Foto: Juan Pablo Acevedo, Husqvarna Media

Šajā nedēļas nogalē Indonēzijā, krāšņajā Sumatrā norisināsies pasaules motokrosa čempionāta 11. posms, savu debijas sezonu MXGP klasē turpinot latviešu motosportistam Paulam Jonasam, kurš kopvērtējumā šobrīd ieņem devīto vietu.

Eksotiskajā Indonēzijā notiks nākamie divi pasaules čempionāta posmi, kas risināsies uz divām dažādām šai valstij piederošām salām. 6. un 7. jūlijā sacensības tiks aizvadītas 1,7 miljonu cilvēku apdzīvotajā Palembangā, kas ir viena no senākajām lielpilsētām Indonēzijā. Tur izveidota pilnīgi jauna trase, kuras celtniecībā esot atvesti 25 tūkstoši kubikmetru zemes. Organizatori sportistiem sola unikālu pieredzi.

Pēc smagajām sacensībām savās mājās Latvijā, pagājušajā MXGP posmā Vācijā Pauls Jonass otrajā braucienā guva ļoti pārliecinošu otro vietu, tikai trešo reizi šosezon finišējot vadošajā trijniekā, savukārt līdz iekļūšanai "Top 3" posma kopvērtējumā viņam pietrūka nieka viena punkta. Līdz ar to uz Indonēziju "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sportists dodas pozitīvā noskaņojumā, turklāt ir lielas cerības uzlabot pozīciju arī kopvērtējumā, kur šobrīd Jonass ir devītais. Glens Koldenhofs viņam ir tikai punktu priekšā, bet par sešiem punktiem vairāk ir Džeremijam van Horebēkam. Komandas biedrs Armins Jasikonis pašlaik sestais, turklāt pēdējos posmos jau regulāri piekāpjas Jonasam.

Pa to laiku kopvērtējumā ceļā uz otro titulu MXGP steidzas "Team HRC" rūpnīcas komandas sportists Tims Gajsers. Slovēnis uzvarējis jau pēdējos piecos posmos pēc kārtas, turklāt viņa cerības ievērojami augušas pēc tam, kad Latvijas posmā pleca traumā iedzīvojās pieredzējušais Antonio Kairoli. Itālis nestartēja Vācijā, ļaujot Gajseram iekrāt jau 83 punktu pārsvaru, turklāt nebūs uz starta arī šonedēļ. Tāpat nestartēs Džefrijs Herlingss, kurš turpina atlabt pēc kājas operācijas, ko savainoja iesildīšanās apļa laikā Ķegumā. Tas nozīmē, ka lielākajā klasē "Red Bull KTM" komanda atkal būs bez braucējiem. Traumas Palembangā liegs startēt arī Džulianam Līberam, kurš savainojās Vācijā, Benuā Paturelam, Jevgēņijam Bobriševam, Klemēnam Desālam, Šonam Simpsonam un vēl arī dažiem citiem sportistiem. Tā kā traumas dziedē gan Lībers, gan Desāls, arī "Monster Energy Kawasaki" rūpnīcas vienība palika bez braucējiem MXGP klasē, līdz ar to uz šo posmu no "BOS Factory Kawasaki" komandas piesaistījusi Tomiju Sīrlu.

MX2 klasē tikmēr turpina dominēt "Red Bull KTM" sportists Horhe Prado. Viņš uzvar faktiski visās sacīkstēs, kurās startē - vien reizi šogad finišējis otrais. Neskatoties uz to, ka izlaidis vienu posmu, kopvērtējumā jaunais un talantīgais spānis ir jau 44 punktus priekšā "Rockstar Energy Husqvarna" komandas braucējam Tomasam Kjeram Olsenam, pārējie atpaliek ievērojami. Savukārt jau līdz ceturtajai vietai kopvērtējumā aizcīnījies Prado komandas biedrs Toms Vialle, kurš savā debijas sezonā kļūst arvien ātrāks un stabilāks - iepriekšējā posmā Vācijā viņš pirmo reizi finišēja pirmajā trijniekā abos braucienos. Tiesa, arī šeit vairāki ātri sportisti guvuši traumas un startēt nevarēs - to vidū Bens Vatsons, Mičels Evanss, kurš dažkārt rāda pārsteidzoši labu sniegumu un ir stabils "Top 10" braucējs, arī Kalvins Vlānderens, Bens Vatsons un Deivijs Pūtjess.

Ņemot vērā, ka Indonēzija atrodas ļoti tālu no Eiropas, uz starta izies salīdzinoši daudz mazāk braucēju nekā ierasts. MXGP klasē pie starta barjeras, ņemot vērā pieteiktos, bet savainotos sportistus, redzēsim mazāk par 20 dalībniekiem, tāda pati situācija arī MX2 kategorijā.

Tikmēr tiem, kas sacensībām sekos līdzi, šoreiz būs jāpieslēdzas ātrāk kā citās nedēļas nogalēs. MXGP kvalifikācija notiks sestdien jau plkst. 12:00 pēc Latvijas laika, kamēr finālbraucienu sākums gaidāms svētdien plkst. 9:00 un 12:00. MX2 klasē sacensības svētdien sāksies plkst. 8:00 un 11:00.

Pasaules čempionāta kopvērtējums pirms 11. posma

MXGP:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersSlovēnijaHON441
2.Antonio KairoliItālijaKTM358
3.Džeremijs SīversŠveiceYAM289
4.Arnū TonussŠveiceYAM288
5.Gotjē PolēnsFrancijaYAM288
6.Armins JasikonisLietuvaHUS249
7.Džeremijs van HorebēksBeļģijaHON225
8.Glens KoldenhofsNīderlandeKTM220
9.Pauls JonassLatvijaHUS219
10.Klemēns DesālsNīderlandeKAW208

MX2:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Horhe PradoSpānijaKTM447
2.Tomass Kjers OlsensDānijaHUS403
3.Jago GērtssBeļģijaYAM313
4.Toms VialleFrancijaKTM284
5.Hendrijs JakobiVācijaKAW283
6.Bens VatsonsApvienotā KaralisteYAM246
7.Mičels EvanssAustrālijaHON226
8.Adams SterijsApvienotā KaralisteKAW204
9.Bass VēsensNīderlandeKTM185
10.Mikele červelinsItālijaYAM179

     [+] [-]

, 2019-07-05 21:35, pirms 5 gadiem
Go Džonas!

     [+] [-]

, 2019-07-06 02:00, pirms 5 gadiem
Tas nozīmē, ka lielākajā klasē "Red Bull KTM" komanda atkal būs bez braucējiem
Vai tad Glens Koldenhofs arī nebūs?

     [+] [-]

, 2019-07-06 07:58, pirms 5 gadiem
Tuntulis rakstīja: Tas nozīmē, ka lielākajā klasē "Red Bull KTM" komanda atkal būs bez braucējiem
Vai tad Glens Koldenhofs arī nebūs?
Viņš šogad brauc citā komandā.