Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Agostini: "Rosi noveco, konkurenti kļuvuši spēcīgāki par viņu"

Agostini: "Rosi noveco, konkurenti kļuvuši spēcīgāki par viņu"
Valentino Rosi. Foto: motogp.com

Motošosejas sacensību leģenda Džakomo Agostini uzskata, ka Valentino Rosi šobrīd vairs nav tik spēcīgs braucējs kā viņa gados jaunākie sāncenši "MotoGP" čempionātā, līdz ar to tas atsaucas arī uz rezultātiem.

Agostini savā karjerā 15 reizes kļuvis par pasaules čempionu, laika posmā no 1966. līdz 1975. gadam astoņas reizes uzvarot arī vadošajā 500 kubikcentimetru klasē, kas vēlāk pārtapa par "MotoGP". Līdz pat šodienai Agostini ir panākumiem bagātākais braucējs karaliskajā klasē un viņu nav pārspējis pat pēdējo desmitgažu ātrākais braucējs Rosi, kura kontā septiņi "MotoGP" tituli un vēl divi citās klasēs.

Šobrīd 40 gadus vecais Rosi piedzīvo "melno strīpu", jo izstājies jau trīs posmos pēc kārtas, turklāt uzvaras nav izcīnījis kopš 2017. gada sezonas vidus. Tikmēr par čempionu Rosi pēdējo reizi kļuva 2009. gadā, kad viņam bija tikai 30.

"Valentino dara visu, ko var, bet viņš nespēj turēt līdzi, un tas viņam rada problēmas," saka 77 gadus vecais Agostini. "Vale dara daudz, ļoti daudz, bet gadi nestāv uz vietas. Nevienam. Vecums pienāca Maradonam, Ali, Merksam... Arī man, jo citādi es joprojām būtu trasē. Gadiem ejot, pienāk noteikts punkts, kad sāc to visu apdomāt. Mēs visi gribam, lai viņš brauktu sacīkstēs, lai vienmēr būtu pirmais numurs, bet domāju, ka visiem ir skaidrs, ka konkurenti ir kļuvuši daudz spēcīgāki. Valentino patīk braukt un viņš grib būt tajā pasaulē pat tad, ja finišē ceturtais vai piektais un neuzvar, jo viņam patīk tas, ko viņš dara. Šī aizrautība dzen viņu uz priekšu arī šādos grūtos brīžos."

Tajā pašā laikā Agostini uzskata, ka Rosi vēl var gūt panākumus, būvējot "Yamaha" komandu ap sevi.

"Valentino braucis sacīkstēs un guvis uzvaras visu savu mūžu, viņam ir unikāla pieredze," atzīst Agostini. "Par tehniku viņam ir lielākas zināšanas nekā jebkuram citam sportistam, līdz ar to, ja ar "Yamaha" motociklu kaut kas noies greizi un kaut kas būs jāmaina, viņa lēmumi un ieteikumi vienmēr būs labākie."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2019-07-06 12:45, pirms 5 gadiem
Laiks jau iet pensijā doktoram!! Vecums nenāk viens!!!
, 2019-07-06 17:36, pirms 5 gadiem
Laiks tādiem kā tu beigt gvelzt muļķības. Paskatamies kopvērtējumu un to, kurš ir līderis no Yamahām ooo pārsteigums.. tas ar trim nullītēm pts. Skatamies iepriekšējo gadu un? Ak mī un žē atkal... A ja vēl atņemtu jaunajiem elektroniku...tad tam cilvēkam, kuram jāsēž itkā pensijā netiktu līdz...
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").