Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss atgriežas MXGP

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss atgriežas MXGP
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

2018. gada MXGP čempions Džefrijs Herlingss šīs sezonas pirmās sacensības pasaules čempionātā gatavojas aizvadīt šajā nedēļas nogalē Krievijā. Viņš atzīst, ka aizvien izjūt traumas sagādāto diskomfortu, līdz ar to pagaidām motokrosu uztvers kā treniņu.

Pagājušajā gadā, aizvadot savu tikai otro sezonu MXGP kategorijā, Herlingss uzvarēja 17 posmos no 20, kļūstot par pasaules čempionu. Savukārt īsi pirms šīs sezonas sākuma, janvāra beigās treniņa laikā Spānijā sportists krita no motocikla un lauza pēdu, kas viņam liedza startēt pirmajos septiņos posmos. Tika domāts pat par iespējamo pārcelšanos uz ASV, lai aizvadītu sezonu Amerikas čempionātā, tomēr "KTM" to neatļāva.

"Man joprojām ir veselības problēmas," stāsta Herlingss. "Es nevarētu tās nosaukt par sāpēm, bet dienas laikā tās progresē. Varbūt arī varēja būt labāk, ja runājam par atlabšanas rezultātiem, bet tā būtu ķermeņa muļķošana. Jautājumam par startēšanu Krievijā nevajadzētu būt, ja viss būs normāli. Teiksim tā, būšu gatavs par 95 procentiem. Es vienalga trenētos, tāpēc uztveršu šo par treniņu. Ja izdosies tikt pie rezultāta, tas būs labāk nekā palikt ar divām nullēm."

Pagājušās nedēļas nogalē Herlingss jau startēja Vācijas "ADAC MX Masters" čempionāta posmā, izcīnot otro vietu.

"Visi gaida no tevis uzvaras, tiklīdz atgriezies trasē, bet tas nav reāli," saka titulētais sportists, kurš turpina pārstāvēt "Red Bull KTM Factory Racing" komandu.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro