Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jasikonis: "MXGP sezonas sākums izdevies labs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jasikonis: "MXGP sezonas sākums izdevies labs"
Armins Jasikonis. Foto: Facebook.com/ArminasJasikonis

Paula Jonasa jaunais komandas biedrs "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" sastāvā, Armins Jasikonis uzskata, ka izcīnītā sestā vieta MXGP pasaules motokrosa čempionāta pirmajā posmā Argentīnā vērtējams kā lielisks sezonas sākums.

Pirmajā braucienā Jonasam bija spraiga cīņa ar Jasikoni, kurš abos braucienos finišēja astotais, bet summā izcīnīja sesto vietu. Lietuvietis ar sezonas pirmo posmu arī ir apmierināts.

"Izdevies labs sezonas sākums," saka Jasikonis. "Nekad neesmu bijis liels Argentīnas trases fans, bet izdarīju, ko varēju, un izcīnītā sestā vieta kopvērtējumā parāda, ka esam uz pareizā ceļa. Ir labi sākt šo garo sezonu ar šādu rezultātu. Esmu apmierināts ar to, kāds bija mans motocikls. Komanda ir smagi strādājusi, lai attīstītu šādu lielisku motociklu, kas ir perfekti piemērots manam braukšanas stilam. Sezona ir tikko sākusies, bet jūtu, ka vēl nedaudz, bet nozīmīgi varu uzlabot savu braukšanu, kā arī attieksmi pret sacīkstēm kopumā."

Tikmēr abos braucienos ātrākais bija "Red Bull KTM Factory Racing" vienības sportists Antonio Kairoli, lai gan kvalifikācijā itālis izstājās salūzuša motora dēļ. Kā zināms, pašreizējais čempions Džefrijs Herlingss traumas dēļ uz starta neizgāja.

"Esmu priecīgs par aizvadītajām sacīkstēm, ņemot vērā, kvalifikācijā bija problēmas, bet šajā trasē starts ir īpaši svarīgs, jo braucēju apļu laiki te ir diezgan līdzīgi," atzīst Kairoli. "Darīju visu, lai abas reizes būtu iespējami augstāk, un tas nostrādāja. Abos braucienos pēc starta biju pirmajā desmitniekā, bet pēc tam varēju strādāt pie vēl augstāku pozīciju iegūšanas. Šīs bija jaukas sacīkstes, jauks pasākums. Trasē bija daudz līdzjutēju, bija sajūta, ka atrodos mājās Itālijā."

MX2 klasē abos braucienos triumfēja Jonasa bijušais komandas biedrs Horhe Prado, kurš šogad mēģinās otro reizi pēc kārtas kļūt par pasaules čempionu. Tikmēr latvieti "KTM" komandā aizvietojušais debitants Toms Vialle spēja sasniegt septīto un astoto vietu, kas posma summā deva septīto pozīciju.

"Šī nedēļas nogale man izdevās superlaba - spēju izcelt startu un kādu laiku braukt pirmajā trijniekā," stāsta Vialle. "Esmu apmierināts ar savu braukšanu un to, ka tiku pirmajā desmitniekā. Par savu pirmo "Grand Prix" posmu nevaru sūdzēties. Šī pieredze devusi lielu motivāciju smagi trenēties, lai es kļūtu arvien labāks."

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

  +1 [+] [-]

, 2019-03-06 07:56, pirms 5 gadiem
Jonasam ir no kā mācīties"

  +1 [+] [-]

, 2019-03-06 11:13, pirms 5 gadiem
Cerams ka abi sastrādāsies

     [+] [-]

, 2019-03-07 15:31, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Jonasam ir no kā mācīties"
Pats saprati ko pateici?