Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Par karjeras beigšanu paziņo vēl viena MXGP zvaigzne

Juris Grīns
Juris Grīns

Par karjeras beigšanu paziņo vēl viena MXGP zvaigzne
Gotjē Polēns. Foto: mxgp.com

Par lēmumu beigt motokrosa braucēja karjeru jau pēc šīs sezonas beigām paziņojis viens no vadošajiem MXGP braucējiem Gotjē Polēns. Jau šobrīd zināms, ka viņa vietu "Yamaha" rūpnīcas komandā nākamsezon ieņems Bens Vatsons.

Savu sportista karjeru Polēns sāka jau sešu gadu vecumā, sākotnēji aizraujoties ar BMX riteņbraukšanu, bet, kad viņam bija desmit, francūzis uzvarēja BMX pasaules čempionātā. 2007. gadā viņš triumfēja Eiropas motokrosa čempionātā EMX2 klasē, bet tad pārgāja uz pasaules čempionāta MX2 klasi, kur labāko rezultātu - trešo vietu - sasniedza 2009. gadā.

Uzreiz pēc tam viņš pieņēma iespēju startēt "Honda" rūpnīcas komandā un 2010. gadā pārgāja uz MXGP klasi, bet 2015. gadā sasniedza otro vietu pasaules čempionātā, piekāpjoties tikai Romēnam Fevram. Nākamās divas sezonas Polēns pavadīja "Husqvarna" rūpnīcas komandā, bet pēdējos divus gadus pārstāvēja "Yamaha" nometni.

Ļoti labi Polēnam klājies Francijas izlases sastāvā Nāciju motokrosā, kur viņš piecas reizes pēc kārtas palīdzējis komandai sasniegt uzvaru - tas notika laika posmā no 2014. līdz 2018. gadam. Pērn viņš ierindojās ceturtajā vietā pasaules čempionātā motokrosā, bet šobrīd MXGP kopvērtējumā ir sestais. Šogad aizvadīto sacensību laikā viņš guvis uzvaru vienā no braucieniem.

"Ar lielām emocijām paziņoju, ka esmu nolēmis beigt savu karjeru," sociālajos tīklos paziņojis Polēns. "Visu savu dzīvi esmu veltījis sportam, un tas mani ir padarījis par cilvēku, kas esmu šodien. Man bija brīnišķīgs sākums 2007. gadā, kad noslēdzu savu pirmo profesionālo kontraktu un izcīnīju pirmo titulu. Esmu gājis pa ceļu, par ko esmu sapņojis. Esmu pateicīgs, ka man bijusi iespēja sacensties ar pasaules ātrākajiem braucējiem un iegūt pasaules vadošo rūpnīcu uzticību, kā arī 11 gadus pēc kārtas uzvilkt savas valsts izlases kreklu Nāciju motokrosā. Esmu bijis MX2 un MXGP čempionātu līderis. Es mīlu izaicinājumus, smagu darbu un šajā procesā atdodu sevi visu."

Jau šobrīd apstiprināts, ka "Wilvo Factory Yamaha" komandā Polēnu aizvietos Bens Vatsons, savu vietu saglabās Džeremijs Sīvers, bet par trešo braucēju, iespējams, kļūs Glens Koldenhofs.

Atgādinām, ka nesen par karjeras beigšanu paziņoja Tomass Kovingtons un Klemēns Desāls.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...
mxgp.com

     [+] [-]

, 2020-11-05 08:10, pirms 3 gadiem
Divas vietas top10 brīvas