Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leoks uzvar Vācijas "MX Masters" motokrosā, Bidzāns otrais savā klasē

Leoks uzvar Vācijas "MX Masters" motokrosā, Bidzāns otrais savā klasē
Tanels Leoks. Foto: adac-mx-masters.de

Ar izcīnītu otro vietu Vācijas motokrosa seriāla "ADAC MX Masters" trešo posmu Melnes trasē noslēdzis latviešu sportists Edvards Bidzāns, saglabājot līderpozīciju sezonas kopvērtējumā. Tikmēr ātrākajā klasē uzvaru guva igauņu braucējs Tanels Leoks.

Abos pirmajos čempionāta posmos "MX Junior Cup 85" klasē "MX Moduls" komandu pārstāvošais Bidzāns spēja pārliecinoši uzvarēt, taču šoreiz atzina konkurenta, beļģu sportista Sašas Kēnena pārsvaru. Kvalifikācijā Bidzāns ierindojās sestajā pozīcijā, bet abos finālbraucienos finišēja otrais, pirmajā piekāpjoties Kasam Valkam no Nīderlandes, bet otrajā - jau pieminētajam Kēnenam. Valks bija ceļā uz uzvaru arī otrajā braucienā, bet pēdējā aplī piedzīvoja tehniskas problēmas.

Posma summā Kēnens nopelnīja par vienu punktu vairāk un guva uzvaru, bet Bidzāns ieņēma otro vietu. Savukārt sezonas kopvērtējumā pēc trim no aizvadītajiem septiņiem posmiem Edvards ar 144 punktiem ir pārliecinošs līderis - tuvākais sekotājs Tobiass Kaprani no Dānijas spējis sakrāt 107 punktus, bet trešajā vietā esošajam čeham Juliusam Mikulam ir 94 punkti.

Uz Melni bija devies arī "MX Moduls" pārstāvis Mairis Pumpurs, kurš startēja "MX Junior Cup 125" klasē. Viņš 40 sportistu konkurencē ierindojās 13. un 11. pozīcijā savos finālbraucienos, summā tiekot pie 12. vietas. Šīs viņam bija līdz šim labākās sacensības Vācijā šosezon, ja vērtējam gūtos punktus, un kopvērtējumā sportists tagad ir sešpadsmitais.

Spēcīgākajā klasē "MX Masters" neviens no latviešiem nestartēja, bet, gūstot otro un pirmo vietu finālsacīkstēs, uzvaru posmā nodrošināja pieredzējušais igauņu motokrosa meistars Tanels Leoks, aiz sevis atstājot beļģi Jensu Getermanu un holandieti Kalvinu Vlānderenu. Leoks ir līderis arī kopvērtējumā, par desmit punktiem apsteidzot Getermanu, kurš Melnē uzvarēja pirmajā braucienā.

"ADAC MX Masters" ceturtais posms notiks 20. un 21. jūlijā Tensfeldē, taču "MX Junior Cup 85" klases dalībniekiem sacensības tur nav paredzētas.


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").