Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kozlovskis: "Kas būs nākamgad, laiks rādīs. Varbūt pietiek?"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kozlovskis: "Kas būs nākamgad, laiks rādīs. Varbūt pietiek?"
Leons Kozlovskis (no kreisās) ar komandu
Foto: Facebook.com/leons.kozlovskis

Izcīnījis sesto vietu šī gada Pasaules kausā veterāniem, Latvijas ātrākais motokrosa vecmeistars Leons Kozlovskis atzīst, ka vēl apdomās, vai turpināt karjeru un atgriezties uz starta arī nākamajā sezonā.

Pasaules kausa sacensības šogad norisinājās Lielbritānijā, "Matterley Basin" trasē. "MX Ādaži" komandas vadītājs un sportists Leons Kozlovskis šajā prestižajā motokrosā piedalās ik gadu un allaž pretendē uz vietām pirmajā desmitniekā. Šoreiz tika gūta devītā un piektā vieta finālbraucienos, kas summā ļāva ierindoties sestajā pozīcijā.

"Pasaules veterānu čempionāta kopvērtējumā šogad sestā vieta," iesāk Kozlovskis. "Sestdiena sākās ar brīvajiem treniņbraucieniem. Trase tehniska, ar lieliem lēcieniem, kas sasniedza 27-35 metrus. Vajadzēja padomāt, ko var izdarīt un, kas nebija paveicams. Brīvajos treniņbraucienos sasniedzu trešo rezultātu. Kvalifikācijas sesijā piektais laiks."

Pirmajā braucienā, kas notiks sestdienas vakarā, Kozlovskis jau pirmajā aplī piedzīvoja kritienu, pēc tam sekoja vēl divi kritieni, tādēļ augstāk par devīto vietu ierindoties neizdevās, turklāt tika gūta neliela trauma. Svētdien ap pusdienlaiku notika otrais brauciens, kurā jau sniegums padevās labāks un finišs sasniegts piektajā vietā.

"Pirmajā braucienā no starta aizbraucu sestajā pozīcijā, bet pirmajā aplī diemžēl kritiens, kas izsita no ritma," skaidro pieredzējušais motokrosa braucējs. "Bija ļoti grūti tikt atpakaļ savā ritmā, braukšana padevās ļoti stīva, līdz ar to vēl divi kritieni un devītā vieta finišā. Vakars komandā pagāja nelabā noskaņojumā, jo visi no manis bija gaidījuši brīvāku braucienu. Šis saspridzinājums pa nakti bija jāizguļ. Papildus tam satraumēju celi. Uz otro dienu sateipojām pretsāpju "Olfen". Otrais brauciens varēja sākties. Startā aizbraucu septītais, līdz finišam aizcīnījos uz piekto vietu. Gribas teikt, ka šeit brauc pasaules ātrākie veterāni un katrs no viņiem savā valstī ir pirmais numurs. Šogad kopvērtējumā esmu sestais."

Pasaules kausā uz starta šogad stājās nepilni trīs desmiti veterānu. Abos braucienos uzvaru guva čehu sportists Martins Zerava, otrais abas reizes finišēja francūzis Mikels Pišons, kurš 2000 un 2001. gadā kļuva par pasaules čempionu 250cc (MX2) klasē, bet trešais abās sacīkstēs finišēja soms Niko Kalatie.

Tikmēr Kozlovskis šobrīd vēl nav gatavs teikt, vai arī nākamgad būs redzams Pasaules kausā: "Kas būs 2019. gadā, laiks rādīs. Vai turpināt savu misiju? Varbūt pietiek?"

Veterānu kausa kopvērtējums

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Martins ZeravaCZESUZ50
2.Mikels PišonsFRAKTM44
3.Niko KalatieFINKTM40
4.Kristians RavaljaITAKAW36
5.Fils MerkersGBRKTM31
6.Leons KozlovskisLATHUS28
7.Ronijs van HovsBELKTM27
8.Mikele Dal BoskoITAYAM27
9.Boruts KoščaksSLOYAM24
10.Bogomirs GajsersSLOHON21

     [+] [-]

, 2018-06-04 22:15, pirms 6 gadiem
Kozlovskim respect un uvažuha!! Dzelzs vecis!!