Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Pirmajā braucienā traumētās rokas dēļ bija grūti cīnīties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Pirmajā braucienā traumētās rokas dēļ bija grūti cīnīties"
Pauls Jonass
Foto: Ray Archer/KTM Images

Sarežģītu nedēļas nogali pasaules motokrosa čempionātā aizvadījis Pauls Jonass, neskatoties uz savainotu roku, izcīnot ceturto vietu Meksikas MX2 posma summā. Sportists neslēpj, ka īpaši grūts bijis pirmais brauciens.

Jau vēstīts, ka kvalifikācijā Jonass ierindojās otrajā vietā, bet svētdien iesildīšanās braucienu laikā neveiksmīgi krita, pārplēšot kreiso roku, kurai nācās uzlikt astoņas šuves. Drīz pēc tam latvietis stājās uz starta, pirmajā aplī izrāvās vadībā, bet vēlāk atkrita uz piekto vietu. Otrajā braucienā "Red Bull KTM Factory Racing" pārstāvis startā pārņēma vadību, drīz to zaudēja un finišēja otrais.

"Biju tiešām sarūgtināts par negadījumu iesildīšanās braucienu pēdējā aplī," atzīst Pauls Jonass. "Pārplēstajai rokai nācās uzlikt vairākas šuves, līdz ar to pirmajā braucienā tā bija diezgan stīva. Bija grūti braukt, pieļāvu vairākas kļūdas. Otrajā braucienā padevās ļoti labs starts un kādu laiku biju līderis. Lai gan kopumā paliku ceturtais, un rezultāts varēja būt labāk, izdevās nosargāt vērtīgus punktus."

Meksikas Grand Prix izcīņā triumfēja amerikānis Tomass Kovingtons, kuram izdevās uzvarēt otrajā braucienā.

"Šis bija viens no labākajiem posmiem manā karjerā," neslēpj Kovingtons. "Visu nedēļas nogali jutos labi, spēju koncentrēties un braukt savā tempā. Tā kā uzvarēju kvalifikācijā, finālbraucieniem varēju izvēlēties izdevīgas vietas pie starta barjeras. Pirmajā braucienā padevās ne tas labākais starts, bet turpināju braukt "noliektu galvu" un ieguvu ceturto vietu. Otrajā braucienā starts izdevās daudz labāks, ieguvu holeshot, bet drīz attapos otrajā vietā, aiz Jonasa. Izvēlējos labas trajektorijas un jau dažus apļus vēlāk spēju viņu apdzīt. Uzvara posma kopvērtējumā dod pamatīgu pašpārliecinātības devu. Čempionāta sākums bija grūts, bet tagad ir daudz labāk."

Pateicoties tam, ka šajā posmā sezonas līderim Džeremijam Sīveram Jonass zaudēja tikai piecus punktus, tagad kopvērtējumā viņš ir astoņu punktu atstatumā. Sīvers šoreiz ieņēma otro vietu, lai gan nopelnīja tikpat punktus kā uzvarētājs Kovingtons.

"Pirmajā braucienā veicu ļoti labu startu," stāsta Sīvers. "Jau sestdien zināju, ka to spēju, un biju priecīgs, ka izdevās. Tad vienkārši veicu dažus ātrus apļus, uz motocikla jutos ērti, ieguvu pārsvaru un droši uzvarēju. Pirmo uzvaru guvu dubļainā trasē Indonēzijā, tādēļ bija patīkami uzvarēt arī normālos apstākļos. Otrajā braucienā cerēju uz tikpat labu startu, bet tas neizdevās. Lai gan aizvien biju visai augstu, bija grūti atrast vietas, kur apdzīt konkurentus. Nokļuvu ceturtajā vietā, aiz Džuliana Lībera un Jonasa. Līberu apdzinu, kas man tobrīd garantēja uzvaru posmā, bet vēlējos tikt garām arī Jonasam. Biju ļoti cieši aizmugurē, kad pieļāvu kļūdu un nolēcu no motocikla, lai izvairītos no kritiena. Tik slikti gan nebija, jo, kamēr biju atpakaļ uz motocikla, zaudēju tikai vienu vietu. Finišēju ceturtais."

Pasaules čempionāta cīņas turpināsies ar posmu 16. aprīlī Itālijā, Pjetramuratas trasē.

PČ kopvērtējums MX2 klasē pēc 4. posma

Braucēji:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džeremijs SīversSUISuzuki153
2.Pauls JonassLATKTM145
3.Benuā PaturelsFRAYamaha139
4.Džulians LībersBELKTM139
5.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna127
6.Brents van DoninksBELYamaha102
7.Mikele ServelinsITAHonda84
8.Tomass KovingtonsUSAHusqvarna83
9.Vsevolods BriļjakovsRUSKawasaki81
10.Samuele BernardiniITATM80

Ražotāji:

VietaRūpnīcaPunkti
1.KTM184
2.Suzuki153
3.Yamaha147
4.Husqvarna142
5.Kawasaki109
6.Honda84
7.TM80

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News