Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

MX2 sacīkšu uzvarētāji Kovingtons un Vlānderens debitēs MXGP klasē

MX2 sacīkšu uzvarētāji Kovingtons un Vlānderens debitēs MXGP klasē
"Gebben van Veenroy Racing" komandas motocikli. Foto: publicitātes

Amerikāņu motosportists Tomass Kovingtons, kurš pagājušajā sezonā startēja Austrālijā, pēc viena gada pāraukuma atgriezīsies pasaules motokrosa čempionātā, piedzīvojot debiju MXGP klasē. Šajā kategorijā debitēs arī Kalvins Vlānderens, kurš savulaik bija komandas biedrs Robertam Justam.

"Gebben Van Venrooy" sacīkšu komanda pērn MXGP seriālā startēja ar "Yamaha" motocikliem, bet tās sastāvā brauca Benuā Paturels un Alesandro Lupino, kuri gan nepiedalījās visos posmos, līdz ar to par augstām vietām kopvērtējumā necīnījās. Šogad komanda pasaules čempionātā saņems "Yamaha Motor Europe" atbalstu, kā arī mainījusi un paplašinājusi sastāvu - kopā ar Kovingtonu tās rindās joprojām brauks Lupino, kura augstākais rezultāts pērn bija sestā vieta atsevišķā braucienā, bet trešais braucējs būs Vlānderens.

Kovingtons sevi lieliski pierādīja MX2 klasē, 2018. gadā "Rockstar Energy Husqvarna" rūpnīcas komandas sastāvā uzvarot piecās sacīkstēs un gūstot piekto vietu kopvērtējumā. Arī 2017. gadā viņš kopā ar šo komandu triumfēja piecas reizes, bet kopvērtējumā bija ceturtais. Kopumā viņš MX2 klasi pārstāvēja kopš 2014. gada, uzvarot četru posmu kopvērtējumā un gūstot 16 pjedestālus. Savukārt pērn Kovingtons izlēma startēt Austrālijas čempionātā.

"Esmu sajūsmā par atgriešanos pasaules čempionātā," saka Kovintons. "Diemžēl pagājušais gads nenoritēja pēc plāna, jo biju saslimis un arī nomocīja vairāki sīki savainojumi - tas vienkārši nebija mans gads. Daudz kas nostrādāja pret mani. Biju nedaudz saskumis, kad devos prom, bet ir jauki, ka atkal varēšu braukt Eiropā."

Ziemassvētkus Kovingtons pavadīja Amerikā, bet turpmāk trenēsies Eiropā, lai sagatavotos pasaules čempionāta pirmajam posmam, kas sāksies 1. martā Lielbritānijā.

Savulaik kļuvis par junioru motokrosa pasaules čempionu, itālis Lupino tikmēr aizvadīs jau piekto sezonu MXGP klasē, bet "Gebben Van Venrooy" komandu viņš pārstāvēs trešo sezonu pēc kārtas.

Vlānderenam, kuram ir gan DĀR, gan Nīderlandes pilsonība, tāpat kā Kovintonam, šī būs pirmā sezona MXGP kategorijā. Arī viņš iepriekš guvis panākumus MX2 klasē, kur līdz šim pārstāvēja "Honda" rūpnīcas vienību "Team HRC". 2019. gadā Vlānderens nepiedalījās visos posmos, guva uzvaru vienā sacīkstē, bet kopvērtējumā ierindojās astotajā vietā. 2018. gadā viņš uzvarēja divās sacīkstēs un kopvērtējumā bija sestais. 2016. gadā, kas bija viņa pirmā pilnā (daļēji) sezona pasaules čempionātā, Vlānderens startēja "HSF Logistics KTM" komandā kopā ar latviešu motosportistu Robertu Justu.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


, 2020-01-04 17:58, pirms 4 gadiem
Šonakt pirmā gonka ama supercrossam.. vienlaikus arī pasaules čempis.. un neviena raksta.. vispār..
Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.