Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Riekstiņš: "Būtu neprāts laist garām iespēju Latvijā rīkot PČ posmu motokrosā"

Agris Suveizda

Riekstiņš: "Būtu neprāts laist garām iespēju Latvijā rīkot PČ posmu motokrosā"
Sandis Riekstiņš. Foto: saeima.lv

Šorīt norisinājās sēde, kurā Saeimas deputāti diskutēja par Latvijas Motosporta federācijas darbību un starptautiskajiem pasākumiem motosportā, vēstīts Saeimas mājaslapā.

“Ja budžetā netiks rasti līdzekļi, lai nodrošinātu plānotā pasaules čempionāta posma motokrosā norisi Latvijā, tad arī citiem sporta pasākumiem nauda nav jādod. Pasaules čempionāts motokrosā sniedz lielu pievienoto vērtību gan valsts tēlam, gan valsts budžetam, un būtu neprāts laist garām šo iespēju,” Saeimas mājaslapā citēts Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš.

Kā akcentēja S.Riekstiņš, nākamgad plānotā pasaules čempionāta motokrosā norise Latvijā ir apdraudēta, jo līdz šim nav skaidrības par valsts atbalstu sacensību rīkošanai, lai gan tās sniedz vērā ņemamus ekonomiskos ieguvumus un pozitīvi ietekmē valsts budžetu, ļaujot atpelnīt ieguldītos līdzekļus.

"Par katru ieguldīto eiro pretim tiek saņemti 3,3 eiro, atsaucoties uz aizvadīto sacensību izvērtējumu, deputātus informēja Latvijas Motosporta federācijas pārstāvji. Sacensības pulcē ap diviem tūkstošiem dalībnieku, turklāt piesaista arī līdzjutēju interesi," teikts Saeimas mājaslapā.

S.Riekstiņš informēja, ka Sporta apakškomisija jautājumā par atbalstu pasaules čempionāta motokrosā Latvijas posma rīkošanai sūtīs vēstuli Nacionālajai sporta padomei. Sacensības Latvijā plānotas 2020.gada 14.jūnijā.

Izmantotie resursi:
https://www.saeima.lv/lv/aktualitat...

     [+] [-]

, 2019-12-03 13:47, pirms 4 gadiem
Aprēķini droši vien krietni piepušķoti. Bet, protams, būtu labi, ja pasākums notiktu.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-03 14:25, pirms 4 gadiem
Tas tiešām būtu neprāts!

     [+] [-]

, 2019-12-03 15:50, pirms 4 gadiem
100% piekrītu. TOP braucējs mums ir + vienā komandā ar leiti, kas garantē leišu fanus.

     [+] [-]

, 2019-12-03 16:01, pirms 4 gadiem
Pēc loģikas šiem motosportiem/autosportiem nevajadzētu dot valsts naudu.
Nav tas jauniešu sports. Masveidība 0.

     [+] [-]

, 2019-12-03 16:49, pirms 4 gadiem
Onslovs rakstīja: Pēc loģikas šiem motosportiem/autosportiem nevajadzētu dot valsts naudu.
Nav tas jauniešu sports. Masveidība 0.
To jāuztver kā valsts reklāmu, atpazīstamības veicināšanu.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 18:30, pirms 4 gadiem
Vērtīgāk par partiju finansēšanu no valsts budžeta noteikti būtu!

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 18:47, pirms 4 gadiem
Onslovs rakstīja: Pēc loģikas šiem motosportiem/autosportiem nevajadzētu dot valsts naudu.
Nav tas jauniešu sports. Masveidība 0.
Aizbrauc uz LV čempi un apskaties! Ko var gvelzt stulbības - jauniešu skaits aug, dalībnieku skaits simtos! Tad jau bibslejam u.c. vispār neko nedodam!

     [+] [-]

, 2019-12-03 20:14, pirms 4 gadiem
Sansid nu jau nu jau, motokrosa attistiiba Latvijaa, nekad nav augusi, taadas pat nekad nav bijis, turiigo sporta veids, kuru valtsts neatbalsta vispaar, nav nevienas moto skolas valstii, cik jau ju vecaaki speej privaati beernu pavilkt tik arii ir, nu paspiid pa reizei mistiskie otkata klubi kaa MX moduls arslaveno Martinsonu prieksgalaa, bet tas arii viss, jaa to daliibnieku skaits Sacenees ir videeji ap 180-250, bet nu 85 procenti to kopmasu sastaada amatieri, kuriem motokross ir tikai un vieniigi hobijs. Tapeec par to izaugsmi jau nu labaak neraksti.

     [+] [-]

, 2019-12-22 20:40, pirms 4 gadiem
čempioni hrenova,žuļiku bars un ne vairāk,ka tik uz masu psihozi uzsildīt sev kabatas un ne vairāk