Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Saldus motokrosā kļūst zināmi Latvijas čempioni

Saldus motokrosā kļūst zināmi Latvijas čempioni
Foto: Facebook.com/MotokrosaKomisija

Vasaras izskaņā, 31. augustā Saldū, "Silavotiņu" mototrasē notika noslēdzošais Latvijas Junioru un Amatieru čempionāta motokrosā posms tādām motociklu klasēm kā Q50 Rūķi, Q50, Q70, Q100, Q Juniori, Blakusvāģi Bērniem, Q Dāmas, Q Hobby, Q Amatieri, Q Veterāni, Blakusvāģi Veterāniem un Blakusvāģi ar gaisa dzesēšanu. Paralēli noslēdzās arī Retro motokrosa čempionāts, kurā uzvarētāji tika noskaidroti norisinoties spraigām cīņām.

Latvijas Junioru čempionāta ietvaros pārliecinošu uzvaru Q50 klasē izcīnīja Artūrs Šneiders, Q50R triumfēja Dans Puhalskis, bet Q70 – Edvards Lorencs. Šneiders un Puhalskis tika kronēti par čempioniem arī sezonas griezumā, turpretī Q70 braucēju konkurencē meistarīgākais šogad izrādījās Markuss Andrecs. Q Junioru klases goda pjedestāls sastāvēja no Kārļa Neijas, Kārļa Lizandera un Rasmusa Sona, savukārt Q100 sportistu vidū izcēlās Markuss Augustovskis, Tanels Podra un Mariss Rake. Junioru konkurencē par čempionu 2019. gada sezonā kļuva Lizanders, bet Q100 – Podra.

Godalgas tika sadalītas arī Amatieru čempionātā startējošo atlētu pārstāvētajās klasēs, kur par intrigu rūpējās Q Hobby, Q Amatieru, Q Veterānu un Q Open klašu atlēti. Q Hobby ieskaitē uzvaras laurus Saldū plūca Jānis Kļaviņš, Q Veterānu vidū uzvarēja Andris Ciršs, bet Q Amatieru klasē – Reinis Bicāns. Matīss Palēvics tikmēr izrādījās ātrākais Q Open klases sportistu konkurencē. Par 2019. gada sezonas čempioniem tika kronēti jau pieminētie Bicāns, Kļaviņš un Ciršs.

Blakusvāģu Veterānu klasē uzvaru svinēja Eriks Vahters un Stens Nītso, kamēr Blakusvāģu ar gaisa dzesēšanu ieskaitē ātrākie bija Algimants Urbons un Airids Vaičūns. Čempionāta kopvērtējumā par spēcīgākajiem tika atzīti attiecīgi Eriks Vahters/Juri Sārs un Darjus Sabockis un Martins Zaļausks. Blakusvāģu Open sportistu vidū kā ātrākie sevi pierādīja Jānis Sedlenieks ar līdzbraucēju Ģirtu Indrijaiti, turpretī Amatieru klasē nepārspēti Saldus posmā bija Daniels un Bruno Lielbārži, kuri čempionāta kopvērtējumā ieņem trešo vietu, piekāpojoties Modrim Štellem/Mārtiņam Zemeskalnam un Uģim Zvaigznītim/Gintam Sīlim.

Retro motokrosa čempionāta noslēdzošajā posmā MX65 klases ietvaros triumfēja Alberts Knapsis, bet MX85 ieskaitē ātrākais bija Rolands Bogdanovičs. Sezonas kopvērtējumā MX65 uzvaru svinēja Haralds Bērziņš, turpretī nedaudz vecāko sportistu konkurencē spēcīgākais sezonas garumā bija Ēriks Caunišs. MX Enduro klasē uzvaru svinēja Jurģis Žukas, bet MX250 – Andris Hohlačovs. Čempionāta kopvērtējumā Enduro klases pirmo trijnieku veido Jurģis Žukas, Kaspars Ērkulis un Valdis Dzērve, savukārt MX250 uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Valters Belavs. Arī MX450 klasē Saldū 32 atlētu konkurencē pārākais bija Jurģis Žukas, tomēr sezonas kopvērtējumā uzvarētāja gods pienācās Marekam Zolmanim, kurš "Silavotiņos" ieņēma otro vietu. MXRetro175 ieskaitē ātrākais bija Reinis Akmeņkalns, par 2019. gada čempionu kļūstot Elvijam Rautenbergam. Artis Silājs svinēja uzvaru MXRetro250 klasē posmā Saldū, sezonas kopvērtējumā uzvaru izcīnot Laurim Linardam, turpretī MXRetro350 ieskaitē posmā uzvaru izcīnīja Mareks Zolmanis, bet kopvērtējumā – Oļegs Kašečkins, kamēr MXRetro500 klases uzvarētājs Saldū bija Māris Miezītis, bet 2019. gada sezonu kā čempions noslēdza Gatis Zolmanis.

Saldus posma rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").