Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieku apmierina sadarbība ar Žirū, cer uz labiem rezultātiem arī turpmāk

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieku apmierina sadarbība ar Žirū, cer uz labiem rezultātiem arī turpmāk
Valentīns Žirū/Elvijs Mucenieks
Foto: Zdenek Ruzicka

Aizvadītajā nedēļas nogalē Šveicē norisinājās 14. posms pasaules čempionātā blakusvāģiem. Šajā posmā startēja arī Elvijs Mucenieks, palīdzot franču braucējam Valentīnam Žirū. Posmā dubultuzvara Latvijai - pirmie Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis, otrajā vietā Žirū un Mucenieks.

Tieši Šveicē pirms trīs gadiem Mucenieks aizvadīja pirmo posmu kopā ar Janu Hendriksu, bet šogad Šveicē tika startēts kopā ar Žirū. Jau kvalifikācijas braucienā ekipāža parādīja, ka kopā spēj labi sadarboties trasē, uzrādot ātrāko apļa laiku un izcīnot uzvaru kvalifikācijas braucienā B grupā.

Abos finālbraucienos tomēr ātrāka izrādījās Baksa un Stupeļa ekipāža, Elvijam ar Valentīnu finišējot otrajā pozīcijā. Pēc šī posma līdera pozīcijas čempionātā joprojām saglabā Etjēns ar Kasparu, bet Valentīns Žirū ar Elviju Mucenieku šobrīd atrodas otrajā vietā. Līdz čempionāta beigām alikuši divi posmi, kad arī tiks kronēti pasaules čempioni blakusvāģiem.

Elvijs Mucenieks par sacensībām Šveicē:

"Pirms nedēļas nogales bija neliels satraukums, jo zināju, ka atkal gribu būt priekšgalā, kur nebiju bijis jau vairāk nekā divus mēnešus. Sestdien uzrādījām ātrāko apļa laiku un vinnējām kvalifikācijas braucienā. Trase Šveicē ir fiziski grūtākā no visām pasaules čempionāta posma trasēm, jo viņa ir specifiska - ar grūtiem līkumiem un ātriem kalniem augšā un lejā.

Svētdien karstums bija +34 grādi. Pirms pirmā starta, kad parādīja, ka līdz startam atlikušas 15 sekundes, vilku brilles, bet pārplīsa gumija. Nācās brilles mest malā un tā visas 30 minūtes nobraucu bez brillēm. Acis pilnas un pēc brauciena viss bija lielā miglā. Tas netraucēja stāties uz otrā brauciena startu, kur cīnījāmies līdz galam. Bakss un Stupelis tomēr bija ātrāki, bet mēs bijām pārliecinoši otrā ātrākā ekipāža. Fiziski nebija viegli, jo Valentīns brauc atšķirīgi kā citi braucēji. Ir vietas, kur grūtāk, ir vietas, kur vieglāk, bet kopumā esmu ļoti apmierināts ar sniegumu. Priekšā vēl divi posmi ar Valentīnu, domāju, ka būs labas sacensības."

Nākamais pasaules čempionāta posms jau 13. septembrī, Valentīna Žirū mājās Francijā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

     [+] [-]

, 2015-09-03 16:52, pirms 9 gadiem
Giraud Francijā brauc ļoti labi, tā kā posmu var arī novinnēt !