Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess Čehijas kvalifikācijā riskē un tuvāko sekotāju apsteidz par 2,6 sekundēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Markess Čehijas kvalifikācijā riskē un tuvāko sekotāju apsteidz par 2,6 sekundēm
Marks Markess. Foto: EPA/Scanpix

Par Čehijas "Grand Prix" kvalifikācijas uzvarētāju MotoGP klasē šodien kļuva Marks Markess, kurš mainīgajos laika apstākļos tuvāko sekotāju apsteidza par 2,6 sekundēm.

Pēc kvalifikācijas pirmās daļas pārsteidzošā vadībā atradās divi "KTM" komandas braucēji – Hohans Zarko un Pols Espargaro. Lai gan lielākā daļa sportistu bija nomainījuši slapjam laikam paredzētās riepas pret sausajām, abi līderi nolēma pieturēties pie drošākā varianta, un tas atmaksājās, jo kvalifikācijas noslēdzošajās minūtēs atgriezās lietus.

Tomēr labāko laiku sasniedza ar slikiem braucošais Marks Markess no "Honda", kurš ātrāko apli veica 2:02,753 minūtēs. Neviens cits braucējs nespēja viņam pietuvoties – izņemot Markesu, nevienam citam neizdevās apli veikt ātrāk par 2:05 minūtēm.

Otrajā vietā ierindojās Džeks Millers no "Ducati", kurš arīdzan izmantoja sausam laikam paredzētās riepas. Pēc ātrākā apļa veikšanas viņš saskārās ar riska izraisītajām sekām, piedzīvojot avāriju. Trešais bija lielākā pārsteiguma autors Zarko – viņš šosezon vēl nebija ticis līdz kvalifikācijas otrajai daļai, bet pirmajā piegājienā uzreiz izdevās tikt pie vietas pirmajā starta rindā.

Markess arī tika ierauts skandālā. Pēc pirmajiem lidojošajiem apļiem viņu agresīvi apdzina Alekss Rinss no "Suzuki" komandas, bet spānis atbildi parādā nepalika – vispirms viņš tikpat bīstami tika garām Rinsam tieši pirms došanās boksos, bet jau boksos izraisīja nelielu sadursmi.

Protams, Rinss bija sašutis par notikušo. "Skaidrs, ka viņš ir vienu soli priekšā pārējiem – viņš ar slikiem bija superātrs. Taču uzskatu, ka viņam nav nekādas cieņas pret pārējiem braucējiem. Viņš visu dara pa savam," teica Rinss. Viss sākās pēc tam, kad Markess bez problēmām palaida garām Džeku Milleru, taču uzreiz pēc tam nobloķēja Rinsu, neļaujot viņam tikt garām.

Izmantotie resursi:
https://www.motorsport.com/motogp/n...
https://www.motorsport.com/motogp/n...