Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Meņģelis guvis traumu, Pērnavā startēt nevarēs arī Karro

Meņģelis guvis traumu, Pērnavā startēt nevarēs arī Karro
Foto: Jānis Pastars

Šīs nedēļas nogalē, 6. un 7. jūlijā atsākas Latvijas atklātais motokrosa čempionāts, kas šoreiz tiks aizvadīts Pērnavā kā apvienotais Latvijas/Igaunijas posms. Vienlaicīgi šīs sacīkstes būs arī Baltijas čempionāta pirmais posms. Atšķirībā no LČ pirmajiem diviem etapiem, šoreiz sacīkstes norisināsies divas dienas, sestdien aizvadot braucienus solo klasēm, bet svētdien - blakusvāģu un kvadriciklu klasēm.

Kopš Apē notikušā Latvijas čempionāta otrā posma no sacensību aprites diemžēl ir izkrituši divi čempionāta līderi – Kārlis Sabulis (MX2), kurš līdz šim bija izcīnījis uzvaras visos čempionāta braucienos un MX1 klasi pārstāvošais Matīss Karro. Matīsam diezgan neveiksmīgi izvērtās piedalīšanās pasaules čempionāta posmā Ķegumā, kur kvalifikācijas brauciena pirmajā aplī tika piedzīvots kritiens. Rezultātā satraumēta mugura un šobrīd par saviem tuvākajiem startiem līdz nākamajām ārstu apmeklējumam nevar neko pateikt arī pats sportists. Savukārt Sabulim uz doto brīdi ir piemērots aizliegums piedalīties sacensībās, jo pēc maija sākumā Apē veiktās Latvijas Antidopinga biroja pārbaudes, analīžu paraugā tika konstatētas aizliegtās vielas (Pasaules Antidopinga kodeksa 2.1.punkta pārkāpums). Līdz ar to, diezgan droši var apgalvot, ka čempionāta kopvērtējuma galvgalī pēc Pērnavas posma varēs lasīt citus uzvārdus. Tuvākais pretendents uz līdera godu MX1 klasē ir Toms Macuks, kurš ir apliecinājis savu gatavību nedēļas nogalē gaidāmajās sacensībās un savu varēšanu ir pierādījis iepriekšējos šīs sezonas motokrosos, kā arī jūnija sākumā uzvarot Polijas motokrosa čempionāta posmā.

MX2 klases kopvērtējuma augstāko pakāpienu ir gatavi pārņemt igauņi Jorgens Matiass Talviku un Prīts Ratseps, kuriem šobrīd vienāds punktu skaits (168). Ne pārāk tālu no viņiem atrodas arī pārējie čempionāta titula pretendenti.

Par spraigām cīņām blakusvāģu ieskaitē Pērnavā būs gatavi parūpēties šā brīža čempionāta līdervienības Jānis Daiders ar līdzbraucēju Tanelu Keivu un Māris Rupeiks ar Kasparu Liepiņu. Nav izslēgts, ka Pērnavā uz savu māju sacīksti kopējo konkurenci pastiprinās kupls igauņu ekipāžu pulks un iespējams pie starta barjeras tiks aizņemtas visas pieļaujamās 30 vietas.

Diemžēl ne pārāk iepriecinošas ziņas saņemtas no divkārtējā Eiropas kvadriciklu klases čempiona Edgara Meņģeļa. Pagājušās nedēļas nogalē, trenējoties Dobeles "Ceļa Ēzeļu" trasē, pēc kļūdas tramplīna uzmetienā, tika piedzīvots iespaidīgs kritiens. Pēc vakardien veiktās atslēgas kaula operācijas, atgriešanos trasē mediķi Edgaram sola ne ātrāk kā pēc sešām nedēļām. Līdz ar to ir skaidrs, ka, beidzoties sacensībām Pērnavā un 14.jūlijā notiekošā Dobeles posma, šā brīža Latvijas čempionāta kopvērtējuma otrā vieta būs jau kādam citam sportistam. Tādējādi patreizējais līderis Valērijs Kuzmins palielina savas izredzes izcīnīt lielāko punktu summu arī sezonas noslēgumā. Tāpat iespējas uzlabot savu vietu kopvērtējumā paveras arī citiem jaunajiem latviešu kvadru talantiem. Pateicoties stabilai braukšanai, Latvijas čempionāta ieskaitē šobrīd kā trešais kopvērtējumā ir izvirzījies Kristians Jānis Sondors, aiz sevis noturot tādus pieredzējušus braucējus kā Prīts Jarvlo un Kevins Sārs. Tiesa gan, igaunis Sārs nepiedalījās pirmajā LČ posmā Aizputē, bet Apē, sīvi cīnoties ar Meņģeli, izcīnīja pirmo vietu.


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.