Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rupeika ekipāža uzvar Ķegumā un nostiprinās čempionāta vadībā

Rupeika ekipāža uzvar Ķegumā un nostiprinās čempionāta vadībā
Foto: Facebook.com/viesturs.lacis

Ķeguma mototrasē "Zelta zirgs" aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta ceturtais posms blakusvāģu un kvadriciklu klasēs, prestižākajās no tām par uzvarētājiem kļūstot Mārim Rupeikam un Kasparam Liepiņam (B/V), kā arī igaunim Kevinam Sāram (Q PRO).

Blakusvāģu sacensībās uz starta stājās vairāk par 20 ekipāžām. Abās sacīkstēs pārāki par konkurentiem izrādījās bijušie pasaules čempionāta dalībnieki Rupeiks un Liepiņš, tāpat abas reizes otro vietu izcīnīja Igaunijas sportisti Raido Rīms un Mauriss Lina, kamēr trešo vietu gan pirmajā, gan otrajā braucienā ieņēma Didža Gorbenko un Artūra Lintera duets. Viņiem arī pirmās trīs vietas B/V klases kopvērtējumā.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem Rupeikam/Liepiņam 15 punktu pārsvars pār Gorbenko/Linteru, kamēr 40 punktus no līderiem atpaliek Rīms/Lina.

Posma kopvērtējums B/V klasē

VietaEkipāžaPunkti
1.Rupeiks/Liepiņš50
2.Rīms/Lina44
3.Gorbenko/Linters40
4.Sedlenieks/Indrijaitis27
5.Pungitss/Kuttiss24

LČ kopvērtējums pēc 4. posma

VietaEkipāžaPunkti
1.Rupeiks/Liepiņš159
2.Gorbenko/Linters144
3.Rīms/Lina119
4.Kisuns/Kisuns119
5.Daiders/Stupelis100

Tikmēr B/V Veterāni klasē, kas startēja kopā ar pārējiem blakusvāģu braucējiem, uzvarēja Argo Poldsārs un Ruslans Talfs no Igaunijas, kuri aiz sevis atstāja Urmasu Sugasepu un Dmitriju Rodionovu, kamēr trešo vietu izcīnīja pašmāju sportisti Arnis Groza un Andris Mačs.

Ātrākajās no kvadriciklu klasēm abās sacīkstēs nepārspēts palika igaunis Kevins Sārs. Pirmajā braucienā otro vietu guva Prīts Jarvlo, bet trešais finišēja Domants Vaznis, kamēr otrajā braucienā otrais bija Matīss Palēvics, bet trešais - Kristaps Veinbergs. Q PRO klases posma kopvērtējumā Sārs kļuva par uzvarētāju, kamēr Veinbergs nodrošināja otro vietu, aiz sevis atstājot Valteru Dišleru-Kirilko.

Arī Latvijas čempionāta kopvērtējumā Sārs ir pārliecinošs līderis, jau 28 punktus zaudē Jarvlo, bet trešajā pozīcijā esošajam Veinbergam vēl par pieciem punktiem mazāk.

Posma kopvērtējums Q PRO klasē

VietaSportistsPunkti
1.Kevins Sārs50
2.Kristaps Veinbergs38
3.Valters Dišlers-Kirilko33
4.Olari Sārme28
5.Matīss Palēvics22

LČ kopvērtējums pēc 4. posma

VietaSportistsPunkti
1.Kevins Sārs185
2.Prīts Jarvlo147
3.Kristaps Veinbergs143
4.Valters Dišlers-Kirilko110
5.Emīls Sigajevs94

No Q Amatieri braucējiem, kas startēja kopā ar Q PRO klasi, pirmo vietu guva Olari Sārme, aiz sevis atstājot Emīlu Sigajevu, kamēr trešais palika Valērijs Kuzmins.

Citās kvadriciklu ieskaites klasēs par Ķeguma posma uzvarētājiem kļuva Agris Neija (Q Veterāni), Dāvis Ciršs (Q Hobby), Kārlis Neija (Q100), Lauris Eizāns (Q Juniori), Markuss Augustovskis (Q70), Kārlis Straubergs (Q50), Ernests Reisons (Q50 Rūķi). Savukārt Bērnu B/V klasē uzvaru guva brāļi Emīls un Elmārs Tilaki.

Pilni rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...

Latvijas čempionāta piektais posms blakusvāģiem un kvadricikliem notiks kopā ar Igaunijas čempionāta sacensībām 22. jūlijā Viļakā.


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").