Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Folgers: "Bija sajūta, ka varu uzveikt Markesu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Folgers: "Bija sajūta, ka varu uzveikt Markesu"
Jonass Folgers
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

"MotoGP" posmā Vācijā svētdien lielu pārsteigumu sarūpēja "Tech 3 Yamaha" komandas braucējs Jonass Folgers, kurš, aizvadot debijas sezonu čempionātā, savu skatītāju priekšā spēja cīnīties par uzvaru un vien saspringtā cīņā zaudēja pirmās vietas ieguvējam Markam Markesam no "Honda" rūpnīcas vienības. Folgers atzīst, ka pats bijis pārsteigts par savu ātrumu Zaksenringas trasē.

Folgers sacīkšu sākumā apdzina Daniju Pedrosu, bet vēlāk tika garām arī viņa komandas biedram Markesam, izvirzoties sacīkšu vadībā. Drīz gan Markess pirmo pozīciju atkaroja, tomēr Folgers turpināja viņam cieši sekot, vien pēdējos apļos mazliet atpaliekot.

"Man trūkst vārdu, es nebiju gaidījis kaut ko tādu," pēc finiša sacīja Folgers. "Biju tiešām spēcīgs un spēju veiksmīgi sekot Markam. Nespēju noticēt, kad izveidojām atrāvienu no pārējiem, jo domāju, ka Danijs turpinās braukt cieši aiz mums. Kad braucu aiz Marka, centos sataupīt riepas, bet tad pēkšņi pirmajā līkumā pieļāvu lielu kļūdu un mazliet atpaliku. Centos atgūt zaudēto un rezultātā pārkarsēju riepu. Pēdējos divos apļos mani rezultāti vairs nebija tādi kā viņam, bet tiešām bija sajūta, ka varu viņu pārspēt. Mans ritms bija labs, līdz divus apļus pirms beigām riepa vienkārši bija pagalam."

Markess, kurš vēl nesen izteica šaubas par savām izredzēm šogad cīnīties par "MotoGP" titulu, jo "Honda" motociklam nav plānoti lieli uzlabojumi, tagad kļuvis par jauno pasaules čempionāta līderi. Tiesa, aiz viņa esošie Maveriks Vinjaless, Andreā Doviciozo un Valentino Rosi iekļaujas desmit punktu robežās, līdz ar to pēc vasaras pārtraukuma atkal solās būt aizraujošs šī stāsta turpinājums.

Markess pēc sacensībām Zaksenringā atzina, ka uzveikt Folgeru bijis grūti, jo abi braukuši ļoti ātrā tempā.

"Šīs bija ļoti, ļoti ātras sacīkstes, ritms bija neticami augsts," stāsta Markess. "Man padevās braukšana jau no paša sākuma, bet tad pēkšņi ieraudzīju, ka Jonass mani apdzen. Nodomāju, ka ar jaunām riepām viņš ir spēcīgs, bet pēc tam ātrumu zaudēs, tomēr tā nenotika. Centos katru apli braukt 1 minūtē un 21 sekundē, bet viņš vienalga spēja man sekot. Tobrīd nospriedu, ka pēdējos apļos viņš mēģinās mani atkal apdzīt, bet man izdevās savus apļu laikus uzlabot par 0.2 sekundēm, ar ko pietika, lai izveidotu nelielu atrāvienu. Šo uzvaru veltu Nikijam Heidenam un viņa ģimenei."

"MotoGP" kopvērtējums pēc 9. posma

VietaSportistsPunkti
1.Marks Markess129
2.Maveriks Vinjaless124
3.Andreā Doviciozo123
4.Valentino Rosi119
5.Danijs Pedrosa103
6.Johans Zarko84
7.Jonass Folgers71
8.Danilo Petruči66
9.Horhe Lorenso65
10.Kels Kračlovs64
11.Alvaro Bautista44
12.Džeks Millers41
13.Skots Redings33
14.Aleikšs Espargaro32
15.Loriss Bazs31
16.Andreā Janone28
17.Tito Rabats23
18.Hektors Barbera21
19.Karels Abrahams20
20.Pols Espargaro14
21.Bredlijs Smits8
22.Alekss Rinss7
23.Mikele Pirro7
24.Sems Lavss2
25.Silvēns Gvintoli1
VietaRažotājsPunkti
1.Yamaha184
2.Honda166
3.Ducati152
4.Suzuki35
5.Aprilia34
6.KTM16

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-07-04 11:04, pirms 7 gadiem
Folgers bija teicams, ka visi 77000 skatītāji (F1 sapnis daudzos posmos) uzgavilēja viņam.
Ja vēl nebūtu tās pāris kļūdiņas pirmajā līkumā, būtu izcils rezultāts un uzvara, jo apdzīšana šajā trasē ir ļoti grūta, un Markess aizmugurē braucot neko citu kā tikai sekošanu nevarēja izdarīt.