Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Menas salas TT sacīkstes iesākas ar traģēdiju

Juris Grīns
Juris Grīns

Menas salas TT sacīkstes iesākas ar traģēdiju
Deilijs Metisons

Bīstamās, bet daudzu motosportistu un līdzjutēju iecienītās Menas salas TT sacensības arī šogad nav iztikušas bez traģēdijas, jo sacensību laikā šodien bojā gājis 27 gadus vecais britu braucējs Deilijs Metisons.

Menas salā sākusies sacīkšu nedēļa, bet jau pirmajās sacensībās notika smags negadījums. "Superbike" klases braucienā bija jāveic četri apļi, taču jau pēc diviem tās tika apturētas un tā brīža rezultāti pasludināti par galīgajiem. Metisons, kurš pārstāvēja "Penz13.com BMW" komandu, kritienu piedzīvoja trešā apļa sākumā.

Anglis nebija iesācējs garajā "Mountain Course" trasē, kas ved apkārt Menas salai, jo pirmās sacensības tur aizvadīja jau 2013. gadā "Manx Grand Prix" ietvaros. Iepriekšējos gados viņš sasniedzis arī pjedestālus Menas salas TT sacīkstēs, pērn finišējot otrajā vietā elektrisko motociklu klasē "Zero TT". Kopumā viņš piedalījies 19 TT sacīkstēs. Pagājušajā gadā Metisons arī sasniedza 11. vietu "Superstock" klasē.

Menas salas TT sacīkstes ir bēdīgi slavenas ar to, ka faktiski katru gadu iet bojā sportisti. Pērn bija trīs nāves gadījumi, negadījumos nositoties Denam Nīzam, Adamam Leionam un Alanam Džeksonam. Metisons ir jau 259. bojā gājušais sacensību vēsturē, kuru pirmsākumi datējami ar tālo 1907. gadu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...