Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Esam jauna komanda, tāpēc jābūt piezemētiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Esam jauna komanda, tāpēc jābūt piezemētiem"
Jānis Daiders un Kaspars Stupelis
Foto: Laura Brard

Pēc ilgāka pārtraukuma blakusvāģu motokrosa pasaules čempionātā gaidāmajā sezonā atkal brauks pilnvērtīga latviešu ekipāža. Trīskārtējais pasaules čempions Kaspars Stupelis sēdīsies Jāņa Daidera kulbā, un daudzi jau prognozē, ka šie sportisti būs pretendenti uz titulu. Stupelis stāsta, ka, lai gan ir vēlme kļūt par 2017. gada čempioniem, ar mērķiem jābūt piezemētiem.

34 gadus vecais Stupelis atzīst, ka tieši pērnā gada sākumā gūtā kājas trauma lielā mērā visu salika pa plauktiņiem tā, ka tika sākta sadarbība ar Daideru. Šobrīd sportisti aktīvi trenējas, bet nesen Nīderlandē vienojās par startēšanu ar "VMC" markas blakusvāģu motociklu, kas šobrīd vēl tiek uzlabots.

"Pie visa laikam jau vainīga pagājušajā gadā gūtā trauma," intervijā LTV raidījumam "Sporta studija" šonedēļ izteicās Kaspars Stupelis. "Pirms guvu traumu, iekšēji bija sajūta, ka aizvadīšu pēdējo vai priekšpēdējo sezonu, bet pēc tam tomēr likās, ka vēl savs vārds pasaules blakusvāģu saimei ir jāpasaka. Trauma nebija veids kā gribējās aiziet no šī sporta veida. Esmu apņēmības pilns sevi vēlreiz pierādīt. Lai cik skarba šī trauma nebūtu, viss pagriezās tā, ka mani un Jāņa ceļi krustojās. Kopā jau esam strādājuši iepriekš - trenēju Jāni 2011. gada sezonā, kad viņš, braucot kopā ar brāli, kļuva par pasaules vicečempionu. Tā kā Jānis ir madonietis, bet es vairāk esmu Rīgā, uz kopējiem treniņiem tiekamies pāris reizes nedēļā. Es viņam gatavoju treniņu plānu un strādājam pēc vienas programmas."

Lai gan Stupelis atzīst, ka domā par titulu, pieredzējušais sportists reizē ir reālists un saprot, ka pirmā sezona noteikti būs ļoti smaga. Tāpat viņš atklāj, ka ar Daideru kopā plāno startēt arī 2018. gada sezonā.

"Jāskatās uz lietām reāli, jābūt piezemētiem, jo tomēr esam jauna komanda," saka Stupelis. "Zinu, ka būsim fiziski sagatavojušies un varēsim pabraukt ātri, bet mēs nezinām, vai mums būs tikpat laba tehnika kā pārējiem tur augšgalā, arī finansiālu apsvērumu dēļ sagatavošanās posms ir aizkavējies. Negribu nevienam neko sasolīt, bet, protams, iekšā tā sajūta vēlme uzvarēt - red.piez. ir. Jau sākumā šis tika veidots kā divu gadu projekts, ar domu šogad braukt piezemētāk, bet ir tā, kad uzliec galvā ķiveri, tāpat gribi atdot sevi visu. Kā būs, grūti prognozēt."

Pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā pirmais posms notiks aprīļa vidū Nīderlandē, Oldebrukas mototrasē.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-03 09:06, pirms 7 gadiem
Patīkami dzirdēt un janovēl veiksme un bez traumām. Attieksme pret darbu jau čalim monstruāla....

     [+] [-]

, 2017-02-03 10:04, pirms 7 gadiem
Galvenais ka foto ir Rupeiks

  +1 [+] [-]

, 2017-02-03 10:19, pirms 7 gadiem
Forši, ka vienojās braukt, būs interesanta sezona.