Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jonass nākamajā sezonā brauks prestižajā MXGP klasē

Jonass nākamajā sezonā brauks prestižajā MXGP klasē
Pauls Jonass. Foto: @niekkamper

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass pēc pasaules vicečempiona titula izcīnīšanas guvis mācību, ka nevajag tik daudz uzticēties cilvēkiem, ar rūgtuma piegaršu Jonass pastāstīja intervijā "Sporta studijai". Sportists apstiprina, ka nākamsezon brauks prestižākajā MXGP klasē, bet par komandu, kurā to darīs, pagaidām nedomā.

Jonass šosezon uzvarēja pirmajos sešos pasaules čempionāta braucienos, kļūstot par stabilu kopvērtējuma līderi. Vēlāk sezonas gaitā viņš vēl divos posmos uzvarēja abos braucienos, bet pārējos 15 posmos kopā triumfēja vien piecos braucienos. Neilgi pirms sezonas beigām Jonass sadūrās ar savu komandas biedru KTM rindās Horhi Prado un guva ceļgala traumu. Pašlaik celis jau ir izoperēts un pagājušajā nedēļā pēdējā posmā viņš vairs nepiedalījās, neredzot kā Prado nodrošina čempiona titulu, kamēr Jonass kopvērtējumā palika otrais.

"Pērn pēc pēdējā posma svinību dēļ sāpēja galva, šogad sāp sirds. Īpašu uzmanību pēdējam posmam nepievērsu, bet redzēju, kad viņu sagaidīja pēc finiša. Kad redzu ierakstus par viņa titulu sociālajos tīklos, cenšos pēc iespējas ātrāk pārtīt pāri," stāstīja Jonass. "Nav viegli. Viņš šosezon bija ļoti labs, bet skumjākais, ka trauma tika gūta kritienā ar viņu."

"Sezona iesākās ļoti, ļoti veiksmīgi, nebiju uz tādu cerējis. Pats īsti nesapratu, kurā brīdī tas nogāja greizi - varbūt sāku kļūt pašpārliecināts un, kad vairs neuzvarēju, pārliecība nomainījās ļoti krasi," saka Jonass. "Pieļāvām kļūdu, ka nepievērsām lielu uzmanību manam svaram, kas noteica, ka nebija tik labi starti. Pats nejutu izmaiņas un nenoķērām brīdi, kad viss aizgāja nepareizajā virzienā."

"Nedaudz esmu vīlies dažos cilvēkos un komanda uz nākamo gadu tiks nedaudz mainīta," Jonass pauda, ka runa ir par fizisko sagatavotību. "Pie viena un tā paša plāna strādāju 4-5 gadus. Fiziski nav problēmu, jūtos labi, bet varētu būt labāk. Šī gada lielākā mācība ir, ka nevaru uzticēties cilvēkiem tik daudz cik gribās. Pašam nedaudz vairāk jāfiltrē līdzi. Tomēr mācamies no neveiksmēm - kamēr uzvari, viss ir kārtībā. Esmu pirmais zaudētājs, īpaši negribas mājās šo pasaules čempionāta sudraba medaļu."

Jau pērnā gada beigās Jonass pauda apņēmību 2019. gadā debitēt pasaules čempionāta MXGP klasē, tāpēc jau tobrīd viņš treniņos regulāri brauca ar 450 kubikcentimetru motociklu, kāds tiek lietots tajā. Kaut Jonasam arī uz nākamo gadu ir līgums ar pasaules spēcīgāko motokrosa komandu KTM, neoficiāla informācija pauž, ka, visticamāk, viņš tajā nepaliks. Šogad KTM piloti bija ļoti pārliecinoši pirmajās divās vietās gan MXGP, gan MX2 klasēs.

"Pavisam noteikti zinu, ka braukšu MXGP klasē. Man vēl ir gada līgums ar KTM. Cilvēkiem patīk baumot, bet šobrīd mans mērķis ir izārstēties un par pārējo ļauju rūpēties menedžerim Kristeram Serģim," Jonass nekomentēja par nākotni. "Ieguldot smagu darbu, piecinieks MXGP klasē ir reālas, bet negribu izvirzīt nekādus mērķus. Vēlos braukt un parādīt labāko sniegumu, lai cilvēki pamana, ka es tur esmu, es tur braucu."

Paredzams, ka nākamajā sezonā Jonass brauks "Husqvarna" komandā. Šāda neoficiāla informācija Sportacentrs.com rīcībā bija vēl pirms tā pirmoreiz publiski parādījās ārzemju medijos.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-02 13:16, pirms 6 gadiem
Jeah! Atlāsters!! Jau sen gaidīju mūsējie iekš krosa močiem!!!
Tas, laikam, dēļ Serģa tā
, 2018-10-02 13:18, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Brauks pa pedejam vietam
jo pats vnm esi pēdējais?
, 2018-10-02 13:26, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Brauks pa pedejam vietam
Nobanojiet šito kadru beidzot visā Sportacentrā . Maisījās pa tenisu, tagad moto iebraucis - visur viens un tas pats, tikai mēslu kaudzes.
, 2018-10-02 13:27, pirms 6 gadiem
varbūt Stupelis beidzot tiks pie normāla darba bet par komandu joprojām klusums...gan jau pēc traumas mācību sezonā labāk ir palikt ktm paspārnē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-02 13:50, pirms 6 gadiem
MX tas ir līmenis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-02 14:02, pirms 6 gadiem
Tas jau pagajusaja sezona bij zinams,kad vins startes MXGP klase.
, 2018-10-02 14:04, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Busu tikai priecigs, ja mana prognoze nepiepildisies
Visas tavas "prognozes" ir mūsu sportistu krišana bedrē. Jebkurā sporta veidā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-02 14:51, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Ne, Podrinkim ir labs potencials, Rastorgujevam tapat. Bet lielos vilcienos ir bedre
Pielauju, ka tu tik triis sportistus zini.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-02 15:15, pirms 6 gadiem
Forma rakstīja: varbūt Stupelis beidzot tiks pie normāla darba bet par komandu joprojām klusums...gan jau pēc traumas mācību sezonā labāk ir palikt ktm paspārnē
Cik saprotu,ja maina komandu tad uz KTM meitas uzņēmumu Husqvarnu.
, 2018-10-02 16:10, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Bezkonkurences reni neskaitu, un ari tur vaciesi ir nakamaja viraza Ko vel esmu piemirsis?
Tu piemirsi savu mīļāko sporta veidu - s.du mešanu tālumā un uz precizitāti,. Tur tu esi nepārspējams.Par pārējiem tev sajēga maza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-02 16:34, pirms 6 gadiem
Pie labas veselības nākamajā sezonā, Jonasa iespējas ir Top 5 !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-02 16:47, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Futbola pat Gibraltaras ofisniekiem zaude Basketbola nespej Sloveniju uzvaret, labi ka vismaz hokeja ir Dinamo un sakarigs treneris izlasei
Nelaimīgs cilvēks, tādiem visvairāk sāp, ja ar viņiem nerunā, neatbild, ieteiktu visiem vienkārši ignorēt to pamuļķi un tam līdzīgos..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-02 19:20, pirms 6 gadiem
Tā ziña taču jau zināma pus gadu!😉Bet galvenais lai raksta par motokrosu jo vairāk jo labāk!😀Veiksmi Paulam. Lielie rezultāti gan visticamāk būs 2020 gadā.🔥🔥
, 2018-10-02 19:51, pirms 6 gadiem
Prognozēju jonasam ap 10-15 vietu pie lielajiem braucot.6niekā domāju retu gonku nobrauks.tomer tur veči mauc.un herlings ir pārcilvēks uz moča.
, 2018-10-02 20:20, pirms 6 gadiem
nauris_noviks_1597536250362113 rakstīja: Prognozēju jonasam ap 10-15 vietu pie lielajiem braucot.6niekā domāju retu gonku nobrauks.tomer tur veči mauc.un herlings ir pārcilvēks uz moča.
Tā atšķirība tur nekāda kosmoš nav. Pa lielam tie, kuri ņemās pa augšu MX2, tie arī lielajos turpat pa augšu ir. Te no pēdējiem gadiem vairākus piemērus var saukt... Horebeks otrajā gadā par vicečempionu kļuva, Febvre uzreiz čempions, tas pats Gajsers ar kuru Pauls pa MX2 čempi sitas uzreiz nākošajā gadā čempis pie lielajiem, nu un, protams, Herlings arī uzreiz čempis. Tā kā ja izvairīsies no traumām un aizvadīs stabilu sezonu, domāju paša Paula teiktais 6nieks ir pilnīgi reāls. Vēl jau, protams, jāņem vērā uz kādas tehnikas sēdēs.
, 2018-10-02 21:56, pirms 6 gadiem
Voldinsh Gb, tu zini, ka Dievs nav mazais bērns un dzīvē viss tev nāks atpakaļ. Pauls būs stabils top 5 braucējs, ja visd būs kārtībā ar veselību.
, 2018-10-02 21:59, pirms 6 gadiem
Funs 2 tu ar tāds tā kā padumāks!
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.