Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kirils Maslovs - labākais no Baltijas sportistiem pasaules junioru čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kirils Maslovs - labākais no Baltijas sportistiem pasaules junioru čempionātā
Foto: Inga Pīlādze

Aizvadītajā nedēļas nogalē pasaules motokrosa sabiedrības uzmanības centrā atradās Igaunijas pilsētas Tartu motokomplekss "Lange Motokeskus", kur norisinājās gada svarīgākās junioru motokrosa sacensības - pasaules čempionāts 65, 85 un 125ccm klasēs.

Latvijas delegācija uz sacensībām devās 14 sportistu sastāvā, bet noslēguma protokoli svētdienas vakarā vēstīja, ka augstāko vietu no mūsu valsts sportistiem izcīnīja 65ccm klases pārstāvis Kirils Maslovs, kuram divu braucienu summā augstā astotā vieta.

Divpadsmit gadus vecais sportists no Ogres, pasaules čempionātā uzrādīja rezultātu, kuru viņa tētis komentē ar vārdiem: "Esam vairāk kā apmierināti!"

Rezultāts ļoti labs, taču ne viss gāja tik gludi, kā varētu izskatīties no malas. Brīvajos treniņos labs ātrums un noskaņojums visai optimistisks, taču kvalifikācijā, kur klases 54 dalībnieki tika sadalīti divās grupās, uzdevumu iekļūt labāko 18 sportistu skaitā savā grupā un automātiski kvalificēties fināliem izpildīt neizdevās. Iemesls visai vienkāršs - jau otrajā kvalifikācijas aplī apstājās motocikla dzinējs... Mehāniķis nākamajā pusotrā stundā darbu izdara uz 10, un Kirils gatavs pacīnīties par vietu finālā caur pēdējās cerības braucienu, kurā jāizcīna kāda no pirmajām četrām vietām. Ne bez stresa, bet darbs tiek paveikts, taču finālbraucienos pie starta barjeras jāstājas kā pēdējam.

Pirms pirmā starta, kopā ar treneri Fīlipu Kempeli tiek pieņemts mazliet riskants, bet taktisks lēmums: startā mazliet aizkavēties un startēt pa diagonāli, cenšoties izvairīties no starta burzmas. Lēmums sevi attaisno un, ja ne piespiedu atbrīvošanās no brillēm, tad vieta pirmajā braucienā varēja būt vēl augstāka kā divpadsmitā.

Otrajā braucienā taktika tiek saglabāta iepriekšējā un arī šoreiz tā sevi attaisnoja. Otrajā braucienā Kirils parādīja ļoti labu ātrumu un finišēja augstajā septītajā vietā, kas divu braucienu summā garantēja astoto vietu - augstāko vietu starp visu trīs klašu Baltijas sportistiem!

Kirila tēvs atzīst, ka ir ļoti priecīgs par rezultātu un uzsver, ka mēs ar pasaules konkurentiem, daudzi no kuriem jau 65ccm klasē brauc ar rūpnīcu atbalstu, varam konkurēt ar smagu darbu un darba ētiku, beigās piebilstot un sakot lielu paldies Kirila treneriem - Robertam Justam un Fīlipam Kempelim par ieguldīto darbu.

Turpinām sekot līdzi motokrosa jaunajai paaudzei!

Informāciju sagatavoja:
Rihards Ozoliņš

     [+] [-]

, 2017-08-02 11:47, pirms 7 gadiem
Labs rezultāts, arī Baltijas mačos Kirils nosaka toni šajā klasē, paldies treneriem un vecākiem.