Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Savainoto Stupeli Baksa ekipāžā nomaina Daiders

Juris Grīns
Juris Grīns

Savainoto Stupeli Baksa ekipāžā nomaina Daiders
Lauris Daiders un Etjēns Bakss. Foto: Marcel Luyckx

Aizvadītajā Nīderlandes atklātā motokrosa čempionāta posmā blakusvāģiem Etjēna Baksa ekipāžā savainojumus guvušo Kasparu Stupeli nomainīja Lauris Daiders, kāpjot uz pjedestāla trešā pakāpiena.

"Grūtas situācijas cilvēkam palīdz kļūt stiprākam, bet pat spēcīgākajiem ir savas robežas," stāsta Kaspars. "Nav noslēpums, ka aizpagājušajā nedēļā mums bija kritiens, un es savainoju kāju, kā arī guvu ķermeņa nobrāzumus. Līdz ar to, sekojot ārstu norādījumam, nolēmu nepiedalīties komandas māju sacīkstēs Valkensvārdes trasē, kur notika Holandes čempionāta sestais posms. Vajag kādu laiku, lai sadziedētu savainojumus un atgrieztos trasē spēcīgāks."

Līdz ar to Stupeļa vietā Baksa blakusvāģī kāpa Lauris Daiders, kurš parasti startē kopā ar igauni Kertu Variku, piedaloties arī pasaules čempionātā.

Valkensvārdes trasē Baksa/Daidera duets pirmajā braucienā izcēla startu un sacīkšu lielāko daļu bija vadībā, bet priekšpēdējā aplī, pēc neparedzēta manevra no kādas atpalicēju ekipāžas, krita. Cīņu viņi turpināja trešie, bet motocikls bija bojāts, tāpēc nācās zaudēt vēl dažas pozīcijas, kā rezultātā finišs tika sasniegts piektajā vietā.

Arī otrajā braucienā Bakss ar Daideru startā pārņēma vadību, bet tad viņus apdzina Kēna Hermansa un Nikolā Musē ekipāža. Drīz konkurenti pieļāva kļūdu, holandieša Baksa ekipāža pārņēma līderpozīciju, ko noturēja līdz beigām.

Posma summā uzvarēja Hermansa komanda, bet otro vietu guva Marvins Vanlušens/Bens van den Bogārts, kuri abos braucienos ierindojās otrajā pozīcijā. Baksam un Daideram pirmajās kopīgajās sacīkstēs cienījamā trešā vieta. Tikmēr sezonas kopvērtējumā vadību pārņēmis Hermanss ar Musē, kuriem viena punkta pārsvars pār Baksa ekipāžu.

Sezonas finišs 20. jūlijā Lihtensvūrdas trasē, kur tiks noskaidroti 2019. gada Nīderlandes čempioni.

Nīderlandes čempionāta 6. posma rezultāti

VietaEkipāžaPunkti
1.Kēns Hermanss/Nikolā Musē45
2.Marvins Vanlušens/Bens van den Bogārts44
3.Etjēns Bakss/Lauris Daiders41
4.Arne Dīrkenss/Robijs Bakss38
5.Julians Veldmans/Glens Jansens33
6.Gerts van Vervens/Peters Beunks31
7.Justins Keubens/Bjorns Rēss28
8.Ijens Kopss/Pims Lambrehts24
9.Dilans Bousī/Stīvs de Šahts24
10.Svens Viselinks/Barts Slūts20

Sezonas kopvērtējums

VietaEkipāžaPunkti
1.Kēns Hermanss/Nikolā Musē196
2.Etjēns Bakss/Kaspars Stupelis195
3.Gerts van Vervens/Peters Beunks153
4.Julians Veldmans/Glens Jansens134
5.Arne Dīrkenss/Robijs Bakss122
6.Marvins Vanlušens/Bens van den Bogārts120
7.Daniels Vilemsens/Luks Rostingts119
8.Justins Keubens/Dions Rītmans117
9.Ijens Kopss/Pims Lambrehts94
10.Džeiks Brauns/Džo Milards90