Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Aizraujošā kvalifikācijā ātrākais Stouners

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Aizraujošā kvalifikācijā ātrākais Stouners
Kvalifikācijas uzvarētājs Keisijs Stouners ("Honda")
Foto: AFP/Scanpix

Moto GP Spānijas posma ietvaros tika aizvadīti kvalifikācijas braucieni, kuros ātrāks par visiem izrādījās ”Honda” pilots Keisijs Stouners. Otrais finišēja uzvarētāja komandas biedrs Dani Pedrosa, savukārt trešo vietu aizņēma pasaules čempions Horhe Lorenso ("Yamaha"). No melnās joslas prom nav tikuši "Ducati" braucēji - Nikijs Haidens rīt sacīkstes sāks no 11. vietas, bet leģendārais Valentīno Rosi savu spēkratu novietos pozīciju zemāk.

”Honda” komanda jau no pirmajiem ierašanās brīžiem Heresas trasē tika dēvēta par galveno pretendentu uz triumfu. Atgādinām, ka trijās treniņu sesijās oranži sarkanie bija pārliecinoši labākie – piektdienas rīta ātrākā braucēja statusu ieguva eksčempions Stouners, savukārt abās pārējās sesijās nepārspēts palika mājinieks Pedrosa.

Sākoties kvalifikācijai, jau no pirmajiem brīžiem izcēlās čempions Lorenso – ”Yamaha” pārstāvis veica vairākus ātrus lidojošos apļus, kuri bija ārkārtīgi ciets zobs ”Honda” vienībai. Tautietis Pedrosa gatavoja atbildes gājienu, taču nekur augstāk par otro vietu sākotnēji uzlēkt nespēja. Trasē tūlīt devās Stouners, tomēr viņam pa spēkam bija ieņemt tikai trešo vietu. Pēc aizvadītām 12 minūtēm izvērsās negaidīts pavērsiens – kritienu piedzīvoja seškārtējais Moto GP uzvarētājs Rosi. Par laimi, nekādas traumas itālis neguva. Viss būtu labi, bet pēc divām minūtēm smiltājā filigrāni ielidoja arī japānis Hiroši Aojama. Āzijas pārstāvis savainoja kreiso kāju, taču gūtās traumas nebija par iemeslu, lai cīņu par vietām pārtrauktu. Lielākā daļa braucēju īslaicīgi devās boksos, trasē piloti atgriezās pilnā sastāvā – avarējušos braucējus ieskaitot.

Motosportistu cīņām atsākoties pilnā apmērā, Lorenso turpināja riņķot visiem pa priekšu. Lai kā arī Pedrosa un Stouners necenstos, teju pusstundu spānis bija neaizsniedzams.

Viss mainījās 14 minūtes pirms finiša karogu izkāršanas, kad savu dziesmu beidzot sāka dziedāt Pedrosa – tika apsteigts Lorenso. Četras minūtes vēlāk cīņā iesaistījās arī Stouners – austrālietim padevās lielisks aplis, un ar to bija gana, lai iegūtu pirmo pozīciju. Tuvāko minūšu laikā bijušais ”Ducati” pilots savu laiku tikai uzlaboja. Konkurenti veica vēl vairākus lidojošos apļus, taču kopvērtējuma līdera laiks tā arī palika neaizsniegts. Pēdējo desmit minūšu laikā kritienus piedzīvoja amerikāņi Bens Spīss un Kolins Edvardss, bet kronis visam bija Stounera ietriekšanās drošības norobežojumā minūti pirms braucienu beigām. Par laimi, neviens nopietnas traumas neguva.

Spānijas GP kvalifikācijas rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Keisijs StounersHonda1:38.757
2.Dani PedrosaHonda+ 0.158
3.Horhe LorensoYamaha+ 0.161
4.Bens SpīssYamaha+ 0.633
5.Marko SimončelliGresini Honda+ 0.729
6.Andrea DoviciosoHonda+ 0.952
7.Rendijs De PunjēPramac Ducati+ 1.135
8.Kolins EdvardssTech 3 Yamaha+ 1.138
9.Kals KračlovsTech 3 Yamaha+ 1.262
10.Hiroši AojamaGresini Honda+ 1.411
11.Nikijs HaidensDucati+ 1.418
12.Valentīno RosiDucati+ 1.428
13.Hektors BarberaAspar Ducati+ 1.460
14.Džons HopkinssSuzuki+ 1.553
15.Loriss KapirosiPramac Ducati+ 1.766
16.Karels AbrahamsCardion Ducati+ 1.844
17.Toni EliassLCR Honda+ 2.357

To, vai "Honda" dominance atspoguļosies arī sacīkstēs, noskaidrosim rīt, sākot ar plkst. 15 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2011-04-02 17:33, pirms 13 gadiem
Ta nu gan Stoners ietriecās! Apstājās un lēnām apgāzās nepieskaroties pie barjeras. Bet kvalifikācija o.k
Rossi pa ātru sapriecājās par uzlaboto moci.