Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" sacīkstēs tiks ieviests iepriekš neredzēts soda mērs

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" sacīkstēs tiks ieviests iepriekš neredzēts soda mērs
Foto: Motorsport.com

Jau sākot ar šī gada pirmo posmu "MotoGP" pasaules čempionāta sacensībās sportistus par pārkāpumiem varēs sodīt pilnīgi jaunā veidā, liekot kādu no apļa līkumiem izbraukt pa neizdevīgu trajektoriju.

Jau testos Kataras trasē tika izmēģināts "garā apļa sods", kas paredz, ka sportistam, kurš izdarījis pārkāpumu, kādā no līkumiem būs jāizbrauc pa īpaši iezīmētu, plašāku trajektoriju, tādā veidā zaudējot vairākas sekundes un, iespējams, arī pozīcijas. Tagad "MotoGP" vadība apstiprinājusi, ka šo soda veidu nepieciešamības gadījumā pielietos jau sākot ar pirmo posmu.

Ar šī risinājuma palīdzību "MotoGP" cer ieviest konstantāku soda mēru nekā tas bijis gadījumos, kad braucējam tiek noteikts atdot vienu pozīciju konkurentam. Tiesa gan, tiesnešiem būs iespēja izmantot arī līdz šim nereti piekopto soda veidu.

Gadījumos, kad sportists saņems "garā apļa sodu", viņam to vajadzēs izciest nākamo trīs apļu laikā, bet, ja tas nebūs iespējams, piemēram, negaidīti apturot sacīkstes, tiks noteikts ekvivalents laika sods.

Paredzēts, ka pamatā braucējus šādi sodīs par trases robežu pārkāpšanu, taču tiesneši to varēs piespriest arī par citiem pārkāpumiem.

"MotoGP" jaunā sezona startēs ar sacīkstēm jau 10. martā Katarā.

Izmantotie resursi:
2019 MotoGP World Championship - Official...