Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupeļa blakusvāģu ekipāža sezonu sāk ar uzvaru Nīderlandē

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupeļa blakusvāģu ekipāža sezonu sāk ar uzvaru Nīderlandē
Bakss/Stupelis Nīderlandes čempionātā
Foto: Rien Willems (rienwillems.nl)

Ar uzvarām abos braucienos Nīderlandes atklāto motokrosa čempionātu blakusvāģu klasē svētdien uzsāka Etjēna Baksa/Kaspara Stupeļa ekipāža.

Pērnā gada pasaules čempionāta otrās vietas ieguvēji uzvarēja jau kvalifikācijā, tomēr tiesneši konstatēja, ka viņu motocikls pārsniedza atļautās skaņas robežu, kā rezultātā sportisti saņēma sodu. Abus braucienus Lohemas trasē Bakss/Stupelis bija spiesti uzsākt no otrās rindas.

Par spīti tam, abās sacīkstēs komanda uzvarēja. Pirmajā braucienā pēc starta Bakss/Stupelis pacēlās uz astoto vietu, pirmā apļa beigās jau bija ceturtie, bet trešajā aplī nonāca vadībā. Otrajā braucienā sportisti pēc starta bija ceturtie, bet vadībā nokļuva ceturtajā aplī.

Abos finālbraucienos Bakss/Stupelis spēja noturēties pirmajā vietā līdz finišam un abos gadījumos par vairāk nekā pusminūti apsteigt tuvākos sekotājus. Pirmajā braucienā otrās vietas ieguvēji Andreass Klozs/Kristians Verhagens atpalika 34 sekundes, bet otrajā braucienā otro vietu ieguva Gerts van Vervens/Peters Beunks, kuri uzvarētājiem zaudēja 36 sekundes.

Lohemā startēja arī Tanels Rēsna/Ilvars Skūltāns. Pirmajā braucienā viņi ierindojās 11. pozīcijā, bet otrajā finišēja devītie, kas summā ļāva iekļūt "Top 10" - posmā izcīnīta desmitā vieta 24 ekipāžu konkurencē.

Nīderlandes čempionāta otrais posms jau šo svētdien, 8. martā, notiks Osas trasē.

Nīderlandes čempionāta 1. posms

VietaEkipāžaPunkti
1.Etienne Bax/Kaspars Stupelis100
2.Gert van Werven/Peter Beunk86
3.Andreas Clohse/Christian Verhagen75
4.Daniel Wilemsen/Robbie Bax74
5.Stuart Brouwn/Josh Chamberlain74
6.Marcel Willemsen/Bart Sloot67
7.Brett Wilkinsion/Steve Kirwin66
8.Mike Keuben/Justin Keuben66
9.Jan Visscher/Jeroen Visscher63
10.Tanel Reesna/Ilvars Skūltāns62

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro - Krāsains...

     [+] [-]

, 2015-03-02 14:08, pirms 9 gadiem
Galvenais Villemsenam ielikt!