Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

L.A.M.A. motokrosa komandu turnīrā šogad plānoti astoņi posmi

L.A.M.A. motokrosa komandu turnīrā šogad plānoti astoņi posmi
Foto: L.A.M.A.

Jau šonedēļ būs pieejami Latvijas Alternatīvās Motosporta Asociācijas (L.A.M.A.) organizētā motokrosa turnīra un komandu nolikums 2017. gadam, kā arī dalībnieku un klubu pieteikuma anketas. Gaidāmās sezonas motokrosa komandu turnīrs norisināsies astoņos posmos.

Šoreiz nedaudz vairāk par klubu čempionātu. Mērķis: piesaistot arvien vairāk jaunos motobraucējus, motivēt viņus apvienoties jaunos un esošos moto klubos, kuriem ir vienlīdzīga iespēja iesaistīties komandu cīņā un dot savu artavu kopējam mērķim - tautas sporta attīstībai.

Komandu turnīrā piedalās komandas, moto pulciņi, biedrības un tamlīdzīgi nodibinājumi, kas pulcējuši motobraucējus. Nav obligāti jābūt reģistrētiem kādā reģistrā, jebkura personu grupai ir iespēja pieteikties klubu čempionātam, veicot reģistrāciju pēc L.A.M.A. noteikumiem.

L.A.M.A. motokrosa komandu turnīrā var piedalīties arī citu valstu motokrosa komandas, kas ir laicīgi pieteiktas šim turnīram un atbilst visām L.A.M.A. motokrosa turnīra prasībām.

Komandai punktus var nest tikai tie sportisti, kas iegādājušies dalībnieka karti 2017. gada sezonai.
Komandu turnīrā var piedalīties vairāki motobraucēji no viena kluba vienā klasē, taču komandas vērtējumā tiek vērtēts viens braucējs, pēc komandas menedžera ieskatiem.

Turnīrā var piedalīties gan pilna, gan nepilna komanda. Komandas kopvērtējums sastāv no piecu dažādu pamat klašu motobraucēju punktu summas katrā turnīra posmā, tātad komandā var būt sportisti no visām klasēm, taču punktus komandas ieskaitē nes tie sportisti, kurus izvēlējies komandas menedžeris.

Turnīra norises laikā netiek pieļauta iespēja motobraucēja pārceļošana no viena kluba uz citu moto klubu.

Svarīgi ir saprast, ka jebkuri motokrosa braucēji var izveidot savu nelielo klubu, punktus nes visas klases kurās ir nopirkts pietiekošs skaits licenču. Kā piemērs - pilnīgi pietiek bērnu klašu ieskaite, lai klubam sekmīgi nestu punktus un sekmīgi piedalītos klubu čempionātā. Katrai komandai ir iespēja slēgtajā parkā izvietot savu nometni pasākuma dienā.

Vairāk informācijas būs pieejams portālā "motolama.lv", kā arī L.A.M.A. "Facebook" lapā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Alternatīvā Motosporta Asociācija (L.A.M.A.)


Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.