Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Brāļi Reišuļi pievienojas motokrosa komandai "x99/Slīterāni"

Brāļi Reišuļi pievienojas motokrosa komandai "x99/Slīterāni"
Kārlis Reišulis
Foto: Hanna Magi

Jau pēc nepilnām 60 dienām tiks atklāta Latvijas 2017. gada motokrosa sezona. Komandas "x99/Slīterāni" mērķi šosezon ir nedaudz mainījušies, tāpēc komandas krāsās varēs redzēt vēl vairāk mazo ķiparu, kas sacentīsies par tituliem MX50, MX65 un MX85 klasēs. Jaunākais papildinājums komandā ir dubulti spēcīgs – brāļi Reišuļi.

Abi brāļi savas gaitas motokrosā uzsāka 5 gadu vecumā un līdz šim ir paspējuši izcīnīt vairākus titulus – jaunākais brālis Jānis 2015. gadā kļuva par Latvijas čempionu MX50 klasē, savukārt Kārlis pērn kļuva par Latvijas vicečempionu MX65 klasē un ir vairākkārtējs Igaunijas un Lietuvas čempions. Viņus šogad vieno arī viens mērķis – startēt Eiropas čempionāta sacensībās un kvalificēties fināliem.

- Kā tika aizsāktas gaitas motokrosā?

Kārlis: ”Skatījos YouTube video kā brauc mazie puikas un tētis prasīja vai es arī tā gribētu. Atbildēju;”JĀ!” Pēc maza laiciņa man jau tika iegādāts vecs 50cc mocītis un braukšana varēja sākties. Pirmo gadu braucu L.A.M.A. Sacensībās, bet pēc tam jau sāku piedalīties Latvijas čempionātā."

Jānis: ”Jau no mazām dienām braucu līdzi Kārlim uz sacensībām un treniņiem. Kad biju paaudzies, lai varētu uzsēsties motociklam, man tika atdots Kārļa iepriekšējās sezonas motocikls. Pirmajā gadā braucu tikai dažos Latvijas kausa posmos, bet nākamajā gadā jau braucu Latvijas čempionātā un izcīnīju 4. vietu MX50 klasē.”

- Kādi cilvēki/notikumi ir iedvesmojuši nepadoties un pieķerties šim grūtajam sporta veidam nopietni?

Kārlis: ”Kādu īpaši uzsvērt nevaru. Pašam ļoti patīk braukt. Kad sāc uzvarēt, tad gribās to vēl un vēl, tas motivē trenēties.”

Jānis: ”Man ļoti gribās braukt tik ātri kā brālis, tāpēc man visu laiku ir uz ko skatīties un iedvesmoties.”

- Ko vienaudži/klasesbiedri saka par Jūsu gaitām motokrosā?

Kārlis: ”Daudziem tas liekas aizraujoši, bet ir tādi, kuriem tas liekas nekas īpašs.”

Jānis: ”Piekrītu brāļa teiktajam..”

- Vai nav grūti dažreiz atteikties vasarā no peldēm vai atpūtai ar draugiem, kad tētis/mamma tā vietā liek doties uz treniņu?

Kārlis: ”It nemaz, man ļoti patīk braukt ar motociklu un es nevaru sagaidīt treniņus. Un man draugi pārsvarā ir mani konkurenti.”

Jānis: ”Es arī ļoti gaidu treniņus. Pēc treniņiem vienmēr atrodas laiks, lai ar draugiem uzspēlētu futbolu vai vizinātos ar riteņiem.”

- Kā Jūs atbalstāt viens otru?

Kārlis: ”Pēdējā laikā esam braukuši trasē vienlaicīgi, tapēc vērot no malas un atbalstīt nav sanācis, bet pirms braucieniem gan izrunājam kā labāk braukt un nekļūdīties. Kad brālis bija mazāks un brauca vēl MX50 klasē, tad domāju lai tikai viņš nenokrīt.”

Jānis: ”Es arī parasti domāju, lai tik viņš nenokrīt un turu īkšķus tad, kad nebraucam kopā.”

- Kādi Jums ir mērķi gaidāmajai sezonai?

Kārlis: ”Nākamajā sezonā pirmo gadu braukšu ar 85cc mocīti. Pārsvarā startēšu ADAC čempionātā, tur no sākuma vēlētos kvalificēties fināla braucieniem, ja sanāks, tad cīnīties par iespējams augstāku vietu. Eiropas čempionātā mērķis ir tikt finālā un arī cīnities par iespējam augstāku vietu. Latvijas čempionāta posmos gribētu iekļūt TOP 3.”

Jānis: ”Mans mērķis šogad ir Latvijas čempionātā MX 65 klasē tikt TOP 3 un Eiropas čempionātā tikt finālā.”

Kārlim šobrīd ir vien 11 gadi, kamēr brālim Jānim – 8, taču abi jau ir nosprauduši diezgan nopietnus mērķus šai sezonai un nākotnei. Par jauno sportistu uzņemšanu komandā stāsta tās vadītājs Jānis Lapsiņš:“Liels prieks, ka šogad komandai izdevās piesaistīt abus brāļus. Viņus esmu ievērojis diezgan sen un viņu gaitām sekoju līdzi vairākus gadus. Prieks, ka brāļi ne tikai labi brauc un strauji progresē, bet strādā arī pie savu fanu informēšanas. Ceru, ka kopā iesim uz augstākiem rezultātiem kā trasē, tā arī atpazīstamībā, motokrosa popularizēšanā un savu fanu & atbalstītāju informēšanā.”

Kā jau iepriekš minējām, tad šosezon esam vērsuši lielāku uzmanību tieši uz mazākajiem sportistiem, un varam atklāt, ka Kārlis un Jānis nebūs vienīgais papildinājums komandā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").