Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Publicēts provizoriskais MXGP dalībnieku saraksts

Juris Grīns
Juris Grīns

Publicēts provizoriskais MXGP dalībnieku saraksts
Foto: Juan Pablo Acevedo, Husqvarna Media

Pasaules motokrosa čempionāta rīkotāji no "Youthstream" publicējuši 2020. gada provizorisko dalībnieku sarakstu, kas izrādījies gana iespaidīgs, jo MXGP un MX2 klasēs pieteikušās 45 komandas.

"Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" komandā arī nākamgad turpinās startēt latvietis Pauls Jonass, kurš savu pirmo sezonu MXGP kategorijā noslēdza sestais, un lietuvietis Armins Jasikonis, kuram šogad septītā vieta. Aizvien pārstāvēta būs arī Igaunija ar veterānu Tanelu Leoku, kurš startēs savas privātās "A1M Motorsport" vienības rindās.

2019. gada pasaules čempions Tims Gajsers turpinās braukt "Honda" oficiālās komandas "Team HRC" sastāvā, kur par viņa pārinieku kļuvis MXGP debitants Mičels Evanss.

"Red Bull KTM Factory Racing" tikmēr centīsies atgūties no neveiksmīgās aizvadītās sezonas, kad satraumēti bija gan Džefrijs Herlingss, gan Antonio Kairoli, bet viņiem lielajā klasē pievienojies MX2 čempions Horhe Prado.

"Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team" rūpnīcas vienībā 2020. gadā brauks Džeremijs Sīvers, kurš šogad ierindojās otrajā pozīcijā, bet viņa komandas biedri būs Gotjē Polēns un Arnū Tonuss, kuri sezonu pabeidza ceturtajā un piektajā vietā. Kā ziņots, uz nākamo gadu ir mainīta "Yamaha" komandu struktūra, to arī pametis Romēns Fevrs, kurš turpmāk kopā ar Klemēnu Desālu pārstāvēs "Monster Energy Kawasaki Racing Team".

Nevar nepieminēts jauno rūpnīcas komandu "Standing Constructor GasGas Factory Racing", kas panākumus mēģinās gūt ar šogad lieliski braukušo Glenu Koldenhofu, kurš kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, un Ivo Montičelli. Abi "Standing Constructor" vienību pārstāvēja jau līdz šim, kad tā lietoja KTM motociklus, pirms kļuva par "GasGas" rūpnīcas oficiālo komandu.

2020. gada provizoriskais dalībnieku saraksts:

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

     [+] [-]

, 2020-01-02 09:43, pirms 4 gadiem
Iespaidīgs saraksts, Paulam būs grūti atkārtot TOP6.

     [+] [-]

, 2020-01-02 09:47, pirms 4 gadiem
No komandu braucējiem jau stipri pāri 30, privātie šogad tikdaudz pie braukšanas netiks..