Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MX2 pasaules vicečempions Sīvers vienojas ar MXGP komandu "Suzuki"

Juris Grīns
Juris Grīns

MX2 pasaules vicečempions Sīvers vienojas ar MXGP komandu "Suzuki"
Džeremijs Sīvers un Stefans Evertss
Foto: motocrossplanet.com

2016. gada pasaules motokrosa čempionāta otrās vietas ieguvējs MX2 klasē Džeremijs Sīvers parakstījis līgumu ar "Suzuki" rūpnīcas komandu par startēšanu MXGP kategorijā 2018. un 2019. gada sezonās.

Šveiciešu motosportists jau līdz šim pārstāvēja "Team Suzuki World MX2" rūpnīcas vienību, un viņam jau bija līgums par startēšanu komandā arī 2017. gadā. Pēc tam Sīveram apritēs 23 gadi un MX2 klasē startēt viņš vairs nedrīkstēs.

Komandas vadītājs Stefans Evertss šonedēļ noslēdzis ar Sīveru līgumu arī uz 2018. un 2019. gadu, kad sportists jau pārstāvēs "Team Suzuki World MXGP" karogu.

Šogad Sīveram izvērtās lieliska sezona, kad jau otrajā posmā viņš guva savu pirmo pjedestālu. Kopumā 18 posmu laikā viņš pirmajā trijniekā iekļuva desmit reizes, pasaules čempionāta izskaņā piekāpjoties tikai "KTM" rūpnīcas braucējam Džefrijam Herlingsam.

Par sastāva izmaiņām tikmēr paziņojusi "Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team" komanda. Tā kā Dilans Ferandiss karjeru nolēmis turpināt Amerikā, viņa vietā par bulgāra Petara Petrova komandas biedriem nolīgti divi jaunie talanti - 20 gadus vecais brits Adams Sterijs un 17 gadus vecais francūzis Stefens Rubinī.

Sterijs šogad debitēja MX2 pasaules čempionātā, bet jau pirmajā posmā guva savainojumu. Pēc atgriešanās viņš parādīja, ka regulāri spēj iebraukt pirmajā desmitniekā, tāpat sportists šogad kļuva par Lielbritānijas čempionu MX2 klasē. 2015. gadā viņš bija viens no vadošajiem Eiropas čempionāta EMX250 klases braucējiem.

Rubinī savukārt bija vadošais EMX125 klases sportists, pirms šogad guva savainojumu. Trenēties viņš varēs atsākt pēc kāda laika.

Petrovam tikmēr nākamā būs jau trešā sezona "Kawasaki" rūpnīcas komandā.

Izmantotie resursi:
MOTOCROSSPLANET.NL - De motocross site van...