Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dāvis Ivanovs: "Man ir neliels uztraukums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Dāvis Ivanovs: "Man ir neliels uztraukums"
Dāvis Ivanovs
Foto: Miku Kļaviņš

Motokrosa kluba “MX Moduls” sportistiem Dāvim Ivanovam, Matīsam Karro un Kārlim Sabulim līdz sezonas beigām atlicis viens Latvijas čempionāta un viens motokrosa seriāla “Superkauss” posms. Šobrīd abu sacensību kopvērtējuma līderis ir Dāvis Ivanovs.

Latvijas motokrosa čempionāta MX1 klases kopvērtējuma līderim Ivanovam šorīd ir 132 punkti, bet viņa tuvākajam sekotājam Prītam Ratsepam no Igaunijas 130 punkti. Šī divu punktu starpība no vienas puses braucējiem rada papildus tresu, no otras puses interesantākas sacīkstes skatītājiem. Viss izšķirsies čempionāta noslēdzošajā posmā, kas 6. septembrī notiks Cēsīs “Ezerkalnu” mototrasē. Kopvērtējuma trešajā vietā ar 97 punktiem ierindojas lietuvietis Vytautas Bucas. Jāpiemin, ka Latvijas čempionāta superfinālā visiem braucējiem iegūtie punkti dubultosies!

Dāvis Ivanovs: “Man ir neliels uztraukums, bet domāju, ka noslēdzošajā posmā Cēsīs visam jābūt normāli. Galvenais labi starti, netaisīt muļķības un braukt kā treniņos,” komentē Dāvis Ivanovs.

Ivanova komandas biedrs Matīss Karro, kurš šogad startējis divos no trim Latvijas motokrosa čempionāta posmiem, kopvērtējumā ar 90 punktiem atrodas 5.vietā. Matīss Karro čempionāta posmā Cēsīs nepiedalīsies, jo tajā nedēļas nogalē viņam jāstartē Anglijas čempionātā.

“MX Moduls” komandas sportists Kārlis Sabulis, kurš startē MX2 klasē, kopvērtējumā ar 109 punktiem ierindojas trešajā vietā, bet šī brīža līderis ir igaunis Indrek Magi, kuram ir 147 punkti.

Motokrosa seriāla “Superkauss” sacensībām izšķirošā cīņa notiks 13. septembrī Saldū “Bērzu” mototrasē. Arī šeit gaidāms spraigas cīņas, jo šī brīža kopvērtējuma līderi Dāvi Ivanovu (278 punkti) un otrās vietas ieguvēju Matīs Karro (255 punkti) šķir tikai 23 punkti. “Superkausā jābrauc stabili, nedrīkst taisīt brīnumus, jāmēģina nosargāt punktus, lai uzvarētu kopvērtējumā. Galvenais, ka neesmu iedzinējos,” stāsta Dāvis Ivanovs.

“Superkausa” kopvērtējuma trešajā vietā šobrīd ir Ivanova un Karro komandas biedrs Kārlis Sabulis (240), kurš MX Pro klasē startē ar mazo 250cc moci. “Esmu ļoti priecīgs, jo visus šos trīs posmus esmu nobraucis ļoti stabili. Darīšu visu, lai nosargātu trešo pozīciju, taču zinu, ka tas nebūs viegli, jo vienu punktu aiz manis ir vairākkārtējs Pasaules čempionāta dalībnieks Tanels Leoks, bet divus punktus aiz manis Toms Macuks. Saldus ļoti tehniska trase, viss var gadīties. Ceru, ka viss būs labi,” komentē Sabulis.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe