Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Viļakā blakusvāģu klasē uzvar Štelles ekipāža, kvadru braucienu aptur

Viļakā blakusvāģu klasē uzvar Štelles ekipāža, kvadru braucienu aptur
Štelles/Zemeskalna ekipāža. Foto: Jānis Pastars, LaMSF

29. jūnijā Viļakā notika kārtējais Latvijas Junioru un Amatieru čempionāta motokrosā posms, kā arī "Zelta mopēda" sacīkstes. "Baltā Brieža" trasē pulcējās sportisti no visām trim Baltijas valstīm, sastādot pašmāju atlētiem nopietnu konkurenci cīņā par vērtīgajiem čempionāta punktiem.

Q50R ieskaitē mazo censoņu vidū ātrākais bija Patriks Ilms, aiz kura finišēja Dans Puhalskis un Alise Kivimagi. Q50 klasē uzvaru izcīnīja Artūrs Šneiders, turpretī Q70 – Kārlis Raudonis. Q100 braucēju vidū pirmais finiša karogu sasniedza Tanels Podra, kuram sekoja Markuss Augustovskis un Kārlis Straubergs, bet Q Junioru konkurencē meistarīgākais izrādījās Mihkels Salujoe.

Diemžēl Q Open, Amatieru, Veterānu un Hobby klašu pirmais brauciens tika apturēts priekšlaicīgi, savukārt blakusvāģu ieskaišu kopvērtējumā arī tika aizvadīta tikai viena sacīkste.

Blakusvāģu Open ekipāžu vidū ātrākie bija Jarno Sāns un Birgers Tāls, bet Veterānu vidū izcēlās Kaspars Tucis un Mārtiņš Pētersons. Blakusvāģu ar gaisa dzesēšanu klasē uzvaras laurus plūca Aldis Vāpa ar līdzbraucēju Andri Maču, turpretī Amatieru vidū meistarīgākie bija Modris Štelle un Mārtiņš Zemeskalns.

Retro motokrosa ietvaros MX65 klases dalībnieku vidū ātrākais izrādījās Benas Blazevicus, kura tuvākie sekotāji bija Gregors Tauriņš un Ričards Dambergs, turpretī Rolands Bogdanovičs bija spēcīgākais MX85 ieskaitē, kur viņam uz papēžiem mina Daniils Kuzmins un Ērikss Caunišs. MX250 klases ietvaros uzvaru izcīnīja Valters Belavs, kuram sekoja Namejs Pauga un Agris Barda, savukārt MX450 28 sportistu konkurencē izcēlās Mārtiņš Marķitāns, aiz kura finišēja Kārlis Podnieks un Emīls Brencis. MX2T sportistu vidū uzvaras laurus plūca Edvards Brencis, otrajā un trešajā vietā ierindojoties Robertam Jānim Rubenim un Raimondam Kurtišam. MXRetro175 uzvaru izcīnīja Elvijs Rautenbergs, kuram sekoja Reinis Akmeņkalns un Enno Kartus, kamēr MXRetro250 braucēju vidū līderis bija Artis Silājs, kurš apsteidza tuvākos sekotājus Lauri Linardu un Vilni Kaģi. Toms Kašečkins bija spēcīgākais MXRetro350 atlētu konkurencē, savukārt MXRetro500 klasē uzvaru izcīnīja Gatis Zolmanis.

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...

Nākamais Latvijas Junioru un Amatieru čempionāta motokrosā posms, kā arī Retro motokrosa nākamās sacensības norisināsies 20. jūlijā Ainažos.


, 2019-07-01 18:32, pirms 5 gadiem
kapēc tika apturēts kvadru brauciens un kapēc blaķenēm tikai viens brauciens, to jau ar varēja pieminēt...vismaz kāds kas zin
, 2019-07-03 00:14, pirms 5 gadiem
markkomartins rakstīja: kapēc tika apturēts kvadru brauciens un kapēc blaķenēm tikai viens brauciens, to jau ar varēja pieminēt...vismaz kāds kas zin
Jau bakusvāģu 1.braucienā vairāki sportisti satraumējās un tā kā ātrie nevarēja savlaicīgi nodrošināt medicīnisko palīdzību, tad kvadristi pie starta bomja nosēdēja gandrīz stundu.
Tad, kad beidzot ātrie atbrauca atpakaļ uz trasi (divas mašīnas), tad momentāli tika dots starts kvadriem. Lai ietaupītu laiku, tad kvadri amatieri tika salikti kopā ar kvadri pro. Liela daļa braucēju nespēja atrast savu ritmu un skrienot pakaļ profiem, pārvērtēja savas spējas. Rezultātā ļoti daudz kritienu un traumu. Kaut ko tādu nekad nebiju redzējis, ka visās malās trasē vārtās braucēji un mediķi nespēj visiem tikt klāt. Tāpēc arī braucienu pārtrauca.
Izvērtējot situāciju, tika pieņemts lēmums pārtraukt arī sacensības, jo līdz ar šiem pārtraukumiem diena izstiepās pārāk gara.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").