Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Menas salas sacīkšu trase paņem kārtējo dzīvību

Menas salas sacīkšu trase paņem kārtējo dzīvību
Dens Knīss

Treniņbraucienos pirms drīzumā gaidāmajām motosacīkstēm bīstamajā Menas salā gājis bojā viens no šī brīža ātrākajiem braucējiem, Dens Knīss. Vēl kāds sportists nonācis slimnīcā pēc negadījuma, kurā iesaistīta drošības mašīna.

Knīss kritienu piedzīvoja netālu no Čērčtaunas, no gūtajām traumām mirstot notikuma vietā. Tobrīd sportists veica pirmo treniņa apli ar "BMW S1000RR" motociklu.

30 gadus vecais "Tyco BMW" komandas braucējs bija viens no šī brīža ātrākajiem motosportistiem, augstus rezultātus sasniedzot jau pērn, bet šogad bija viens no favorītiem.

Dzimtās Menas salas trasē Knīss pirmo reizi startēja jau 2008. gadā, piedaloties "Manx Grand Prix" izcīņā, kur spējis uzvarēt trīs reizes. Tāpat viņš guvis uzvaru šeit notiekošajās "Ulster Grand Prix" sacensībās. Savukārt prestižajās Menas salas TT sacīkstēs pērn "Superstock" klasē viņš pirmo reizi kāpa uz pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Pēc negadījuma trasē devās glābēji. Rezultātā notika negadījums, kurā bijusi iesaistīta drošības mašīna. Pēc kritiena slimnīcā nonāca Stīvs Merkers. Šī sportista dzīvībai gan briesmas nedraud.

Pērn Menas salā gāja bojā trīs braucēji - Deivijs Lamberts, Johems van den Hoeks un Alans Bonners. Kopš pirmajām sacensībām šajā trasē 1911. gadā dzīvību te zaudējuši jau 256 sportisti.

Menas salas TT sacīkstes turpināsies līdz 8. jūnijam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.
Foto: mxgp.com
1

Van de Mūsdijka un "Fantic" MXGP rūpnīcas komandas ceļi šķiras

Lai gan Roans van de Mūsdijks šogad bija iecerējis debitēt MXGP klasē, noslēdzot līgumu ar "Fantic" rūpnīcas komandu, gūtais savainojums situāciju būtiski mainījis. Tagad abas puses vienojušās par sadarbības neturpināšanu.