Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motobraucējs Grīnfelds izcīnījis otro vietu Eiropas kausa superenduro kopvērtējumā

Andris Liepa
Andris Liepa

Motobraucējs Grīnfelds izcīnījis otro vietu Eiropas kausa superenduro kopvērtējumā
Latvijas braucējs Andris Grīnfelds (pa labi) pēc otrās vietas izcīnīšanas Eiropas kausā triālā.

Latvijas motobraucējs Andris Grīnfelds sestdien Zviedrijā guva otro vietu Eiropas kausa superenduro sezonas noslēdzošajā, trešajā, posmā, šo pozīciju izcīnot arī summā.

Augusta beigās Grīnfelds jau sesto reizi pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionu triālā, izlemjot ziemas sezonā debitēt superenduro sacensībās, kur Eiropas kauss ir līmeni zem pasaules čempionāta, kurā sacenšas 14 labākie braucēji. Eiropas kausa pirmajā etapā 12 000 skatītāju klātbūtnē Krakovā Grīnfelds bija otrais, bet nākamajā posmā 6000 skatītāju priekšā Bilbao viņš guva trešo vietu, kas kopvērtējumā tobrīd ļāva būt otrajā pozīcijā.

Sestdien braucēji satikās Linšēpingā, abos Eiropas kausa braucienos triumfējot vācietim Timam Apollem, kamēr Grīnfelds abas reizes palika otrajā pozīcijā. Pirmajā braucienā latvietis pēc neveiksmīga starta bija atkāpies pat uz devīto pozīciju, savukārt otrajā braucienā, kurā sportisti startē apgrieztā secībā, Grīnfelds sākuma daļā uz īsu brīdi pat izvirzījās vadībā, tomēr sezonas līderis viņu salīdzinoši ātri apdzina.

"Pirmajā braucienā nepadevās starts, kas deva lielu pārsvaru līderim. Otrajā braucienā kādu laiku biju līderis, tomēr dažas aizķeršanās, apdzenot atpalicējus, neļāva šo vietu noturēt. Esmu priecīgs par sezonu," paudis Grīnfelds.

Līdz ar to sezonas kopvērtējumā ļoti pārliecinoši ar 117 punktiem uzvarēja Apolle, kurš nebija labākais tikai vienā braucienā, bet Grīnfelds tikpat droši ar 96 punktiem guva otro vietu, jo viņa tuvākais sekotājs Adrjēns Žakons no Francijas Linšēpingā nestartēja.

Superenduro ir viens no jaunākajiem moto sporta veidiem, kas nopietni aizsākās 2007. gadā. Tajā ir līdzīgi motokrosam izveidota trase pa apli, tomēr tramplīnu vietā ir uzbūvēti dažādi šķēršļi no baļķiem, akmeņiem, riepām. Atšķirībā no triāla, kur galvenais uzsvars ir uz precizitāti, pārvarot šķēršļus, superenduro noteicošais ir ātrums.