Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nedēļu pirms sacensībām atcelts "MotoGP" sezonas atklāšanas posms

Ints Megnis
Ints Megnis

Nedēļu pirms sacensībām atcelts "MotoGP" sezonas atklāšanas posms
Marks Markess. Foto: AFP / Scanpix

Kataras noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ pasažieriem no Itālijas organizatori svētdien pavēstījuši, ka pēc nedēļas plānotajā pasaules motošosejas čempionāta sezonas pirmajā posmā netiks aizvadītas prestižākās "MotoGP" klases sacensības.

Ceļošanas ierobežojumus Katara ieviesusi koronavīrusa "Convid-19" uzliesmojuma dēļ. Tā noteikusi, ka cilvēki, kas ielido ar tiešo reisu no Itālijas, tiek ievietoti vismaz 14 dienas ilgā karantīnā. Tomēr pasaules čempionāta vadība uzsver, ka Itālija spēlē nozīmīgu lomu "MotoGP" klasē gan trasē, gan ārpus tās, tāpēc pieņemts lēmums sacensības atcelt.

Tā kā komandas un braucēji "Moto2" un "Moto3" klasēs jau atrodas Katarā, kur šonedēļ notika trīs dienas ilgi testi, aizvadīt šo klašu sacensības būs iespējams. Posms gaidāms no 6. līdz 8. martam.

Līdz ar to "MotoGP" klases sezona varētu sākties 22. martā Taizemē, tomēr arī šo valsti skāris "Convid-19" un, iespējams, varētu notikt vēl kādas izmaiņas.