Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Komandas vadītājs: "Rosi ieguldījums ir daudz vērtīgāks par Vinjalesa"

Juris Grīns
Juris Grīns

Komandas vadītājs: "Rosi ieguldījums ir daudz vērtīgāks par Vinjalesa"
Valentino Rosi
Foto: imago/Newspix/Scanpix

"Yamaha" rūpnīcas komandas boss atzīst, ka nesen notikušajos "MotoGP" testos pieredzējušais Valentino Rosi spējis sniegt daudz vērtīgāku ieguldījumu motocikla attīstīšanā par jauno talantu Maveriku Vinjalesu.

Vinjaless komandai pievienojās pirms gada un daudzus pārsteidza, kad guva uzvaras pirmajos divos pērnās sezonas posmos. Vēlāk gan tika piedzīvotas daudz grūtākas sacīkstes, atlikušajā sezonas daļā spānis uzvarēja vēl tikai reizi, bet kopvērtējumā ieņēma trešo pozīciju. Jebkurā gadījumā, sniegums viņam bija labāks nekā Rosi, kurš uzvarēja vienreiz un sezonu pabeidza piektajā vietā.

Tikmēr 2018. gada pirmssezonas testos Malaizijā, Sepangas trasē "Yamaha" daudz vairāk novērtējusi Rosi sniegto ieguldījumu.

"Valentino spriedumi ir daudz svarīgāki par tiem, ko sniedz Maveriks, un tas ir normāli," atzīst "Yamaha" vienības boss Masimo Meregalli. "Rosi ir 39 gadi, kamēr Vinjalesam - tikai 23. Maverikam ir jāmācās no Valentino un jāiegūst no tā labums. Tāpat katram no viņiem ir savs braukšanas stils un katram vajadzīgas savas specifiskās nianses, bet ar mūsu motociklu var braukt tikai vienā veidā. Ja pamats būs labs, abi būs apmierināti."

Testos piedzīvotais liek domāt, ka arī 2018. gada sezona "Yamaha" braucējiem nebūs viegla. Jau pērn bija problēmas ar motociklu un, šķiet, ka šogad tās pilnībā nav izdevies atrisināt.

"Esam nedaudz satraukti un mums ir jāsaprot iemesli, jo testos Valensijā, kas notika uzreiz pēc iepriekšējās sezonas, piedzīvojām to pašu," stāsta Rosi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...