Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nāciju motokrosa vicečempionei Itālijai piespriež diskvalifikāciju

Juris Grīns
Juris Grīns

Nāciju motokrosa vicečempionei Itālijai piespriež diskvalifikāciju
Mikele Červelins Nāciju kausā. Foto: mxgp.com

Itālija ir zaudējusi izcīnīto otro vietu 2018. gada Nāciju motokrosā, jo atklājušies pārkāpumi, kā rezultātā pieņemts lēmums komandu svītrot no rezultātiem.

Nāciju motokross norisinājās oktobrī ASV. Tiesneši izlases kārtībā astoņu sportistu motocikliem sacensību laikā paņēma degvielas paraugus, kas vēlāk tika analizēti. Atklājies, ka Itālijas komandas sportista Mikeles Červelina motocikla degviela neatbilda tehniskajiem noteikumiem. FIM Sacīkšu direkcija līdz ar to pieņēmusi lēmumu diskvalificēt Itālijas valstsvienību no 2018. gada Nāciju kausa rezultātiem.

Itālijas sastāvā startēja jau pieminētais Červelins, kurš brauca MX2 klasē, kā arī Antonio Kairoli MXGP klasē un Alesandro Lupino OPEN klasē. Paraugs tika ņemts arī no Kairoli motocikla, taču šajā gadījumā pārkāpumi netika konstatēti.

Červelin, Kairoli un Lupino kopīgiem spēkiem Nāciju kausā ieguva Itālijai otro vietu, kas tagad ir zaudēta. Līdz ar to uz otro vietu paceļas Glena Koldenhofa, Džefrija Herlingsa un Kalvina Vlānderena pārstāvētā Nīderlande, bet trešā vieta pienākas Bena Vatsona, Maksa Enstija un Tomija Sīrla Lielbritānijas komandai. Kā zināms, par čempioni kļuva Francija, kuras sastāvā startēja Gotjē Polēns, Dilans Ferandiss un Žordi Tiksjē. Latvijas komanda sacensības izlaida.

2019. gada Nāciju motokross šoruden tiks aizvadīts Nīderlandē, Asenes trasē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro