Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Latvijas ātrākais motokrosa Veterāns devies uz Pasaules čempionātu

Latvijas ātrākais motokrosa Veterāns devies uz Pasaules čempionātu
Leons Kozlovskis Latvijas Kausa izcīņā

Šajā nedēļas nogalē, 29. un 30. augustā Nīderlandē, Asenas trasē, norisināsies gada nozīmīgākās cīņas motokrosa veterānu klasē – Pasaules kausa izcīņa veterāniem. Uz šīm sacensībām devies arī šīs klases ātrākais Latvijas pārstāvis, motokluba „MX Ādaži” vadītājs Leons Kozlovskis. Šis sportists būs vienīgais Baltijas pārstāvis 50 dalībnieku konkurencē.

Kozlovskis ir pieckārtējs Latvijas čempions, kurš savulaik startējis arī Pasaules čempionāta MX1 klasē, pārstāvējis mūsu valsts izlasi Nāciju Kausā un nu jau vairāku gadu garumā startē arī veterānu konkurencē. Sportists atzīst, ka šīm sacensībām esot rūpīgi gatavojies - no rītiem veicis 10km garu skrējienus, vakaros aizvadījis treniņus ar audzēkņiem, bet divreiz nedēļā aktīvi darbojies svaru zālē.

Kozlovskis motokrosa sacensībās piedalās regulāri un ir ne tikai teicamu panākumu īpašnieks, bet arī liels motokrosa entuziasts. Šobrīd Leonam Latvijas Kausa izcīņā konkurences nav, taču savu dalību Pasaules čempionātā pieteikuši daudzi vadošie motokrosa meistari – 2014. gada Pasaules kausa veterāniem uzvarētājs Martins Zerava, otrās vietas ieguvējs Matss Nilsons, pasaules čempions motokrosā Derils Kings, Bogomirs Gajsers, kura dēls Tims Gajsers startē Pasaules čempionāta MX2 klasē u.c.

Leons Kozlovskis ir pieckārtējs Latvijas čempions, trīskārtējs Baltijas čempions un divkārtējs Polijas čempions motokrosā. Pērn neilgi pirms sacensībām sportists guva traumu – salauza roku, bet tas Leonu neatturēja no dalības Pasaules čempionātā veterāniem. Sportists devās trasē ar tikko sadziedētu lūzuma vietu un 40 braucēju konkurencē ierindojās 15.pozīcijā.

Informācija : „MX Ādaži” mājas lapa