Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāts triālā noslēdzies ar sacensībām Šveicē

Eiropas čempionāts triālā noslēdzies ar sacensībām Šveicē
A.Grīnfelds

Aizvadītajā svētdienā, 23.augustā Grimmialpā, Šveicē, norisinājās 5. un noslēdzošais Eiropas Triāla čempionāta posms, kurā startēja arī četri Latvijas pārstāvji – Andris Grīnfelds, Kristers Einass, Niks Alksnis un Arvis Alksnis, uzrādot labus rezultātus.

Andris Grīnfelds ( Agarska Triāla Klubs) Junioru grupā tāpat kā iepriekšējā posmā Beļģijā, kas norisinājās nedēļu iepriekš, izcīnīja devīto vietu. Eiropas čempionāta kopvērtējumā piecos posmos viņam piecpadsmitā vieta, taču jāņem vērā, ka Andris neaizbrauca uz diviem posmiem Itālijā. Līdz ar to kopvērtējumā mūsu valsts pārstāvim priekšā atrodas virkne sportistu, kas piedalījušies vairāk posmos. Šajā grupā uzvaras laurus plūca Savage Piere no Francijas, atstājot itāli Corvi Lucka otrajā vietā.

„Šveicē sacensības norisinājās ļoti skaistā vietā - Alpu kalnos. Trase, pretēji nedēļu iepriekš notikušajā posmā Beļģijā, bija nedaudz sarežģītāka. Beļģijā trase bija vairāk tehniska, taču Šveicē bija vairāki iespaidīgi uzbraucieni un lēcieni. Abas nedēļas ieguvu devīto vietu. Rezultāts, protams, ir augstāks nekā pirmajā posmā Itālijā, taču zinu, ka varēju nobraukt arī labāk. Nedaudz pietrūka stabilitātes un pieredzes šāda reljefa trasēs, līdz ar to bija vairākas muļķīgas kļūdas. Kopumā abas nedēļas vērtēju pozitīvi, iegūta liela pieredze un varu izdarīt daudzus secinājumus. Noteikti jāturpina trenēties un tad jau arī rezultāts neizpaliks. Vēlos teikt lielu paldies saviem atbalstītājiem, bez kuriem man nebūtu izdevies šis brauciens: Agarska Triāla Klubam, Motul Latvia un savai ģimenei, it īpaši tētim, kurš visu šo laiku bija ar mani un palīdzēja,” pēc sacensībām atzina Andris Grīnfelds.

Inter grupā Latviju pārstāvēja „Grobiņas MK” sportisti Niks Alksnis un Kristers Einass, kuri divpadsmit dalībnieku konkurencē Grimmialp izcīnīja attiecīgi sesto un astoto vietu. Inter grupās gada kopvērtējums netika skaitīts. Šīs grupas (Inter) jauniešu grupā Arvis Alksnis bija četrpadsmitais.

FIME triāla komisijas izveidotajā Eiropas federāciju rangā, kur punktus dod katrs dalībnieks, kurš startējis jebkurā grupā, Latvija ir četrpadsmitā vieta - pārāk maz mūsu dalībnieki izbrauca uz sacensībām ārzemēs. Igauņi, pateicoties sieviešu čempionāta rezultātam ir mums priekšā – trīspadsmitajā vietā. Federāciju rangā, pateicoties četriem organizētiem sacensību posmiem, pirmā Itālija, otrā, tikai nedaudz atpaliekot - Vācija, trešā Norvēģija. Spāņi, kas dominē pasaules čempionātā, ir tikai devītie.

Kopā šosezon tika aizvadīti pieci posmi, trīs no tiem norisinājās Itālijā un viens Beļģijā, bet noslēdzošais posms Šveicē. Par 2015.gada čempionu kļuva itālis Gianluca Tournour.