Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Austrumeiropas labākie Supermoto braucēji satiekas Madonā

Austrumeiropas labākie Supermoto braucēji satiekas Madonā
Foto: Jānis Mickēvičs

Jau šo sestdien, 1. augustā, Madonā norisināsies vienas no šis sezonas vērienīgākajām Supermoto sacensībām Austrumeiropā - apvienotais Latvijas un Polijas čempionāts, kurā šobrīd pieteikušies sportisti no 7 valstīm, tostarp Apvienotās Karalistes čempionāta līderi. Sacensībās startēs arī pašmāju ātrākie braucēju, ieskaitot kvadraciklu klases čempionu Alekseju Kuzminu, iemēģinot spēkus uz solo motocikla. Taču sīvākā konkurence gaidāma prestižajā S1 klasē.

Madonā tiks aizvadīts 5.Latvijas un Polijas čempionāta posms Supermoto, pulcējot daudzus ievērības cienīgus konkurentus. Sacensībām piedalīsies ātrākie sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Somijas, Krievijas, kā arī delegācija no Anglijas. Zināms, ka trasē dosies Anglijas čempionāta līderi Luiss Kornišs un Mets Vinstenlijs, turklāt konkurenci gan šiem, gan kaimiņu un pašmāju braucējiem sastādīs 20 Polijas braucēji dažādās klasēs. Taču sīvākās cīņas gaidāmas tieši prestižajā S1 klasē, jo pretī pašmāju sportistiem un spēcīgajiem angļu braucējiem stāsies arī Somijas čempionāta līderis Sami Salstola, igauņu brāļi Patriks un Prants Pals, Latvijas un Lietuvas čempions Krists Zicmanis, Krievijas čempionāta vicelīderis Artjoms Teslenko, Polijas līderi Pavels Leškovs un Voiceks Mančak.

Sacensībās būs iespējams vērot arī SM Quad jeb kvadraciklu klasi, kurā šis sezonas līderis ir daudzkārtējais Latvijas čempions Aleksejs Kuzmins no Gulbenes moto kluba. Sportists šajā posmā ir nolēmis pārsteigt klātesošos, pirmo reizi iemēģinot spēkus solo motociklu klasē – SM Street, kurā konkurenci sastādīs šīs sezonas vadošie braucēji – Kaspars Logins, Kārlis Virza u.c.

Aizraujošas cīņas gaidāmas arī SM Amatieri un AM MX klasēs, jo SM Amatieru klasē savu pārākumu noteikti turpinās demonstrēt konkurentiem netveramais Toms Avens. Taču redzēsim, vai sportistam patiešām izdodies aizvest mājās kāroto trofeju, jo gan Gatis Tikiņš, gan Imants Kalniņš un Valērijs Kuzmins nepārprotami tiecas uz pjedestāla pirmo pakāpienu.

Atgādinām, ka Supermoto ir viens no jaunākajiem un progresīvākajiem motosporta veidiem, kur braucēji 2/3 no apļa pavada uz asfalta seguma un 1/3 uz grunts seguma ar tramplīniem. Šosezon Latvijas čempionāta ieskaitē jau aizvadīti 4.posmi un dienu pēc sacensībām Madonā, sportisti cīnīsies par punktiem nākamajā posmā Ropažos, SK 333 trasē. Kopā paredzēti 7.Latvijas čempionāta posmi un pēdējais 22.augustā norisināsies Jelgavā.
Ieeja sacensībās bez maksas!