Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Ivo Šteinbergs: „Lemberga hūtes” stāvais kalns deva patīkamas sajūtas

Ivo Šteinbergs: „Lemberga hūtes” stāvais kalns deva patīkamas sajūtas
Ivo Šteinbergs

Aizvadītajās brīvdienās Ventspilī norisinājās 18. „Ventbunkers Lielās Balvas” izcīņa supermotokrosā un starp dalībniekiem uz starta stājās arī „CEC I.S. Racing” komanda, kuru šoreiz pārstāvēja tikai viens braucējs – Ivo Šteinbergs.

Šteinbergs šoreiz ierasto 450 cm3 motociklu bija nomainījis pret vieglāku un mazāk jaudīgu, trasē dodoties ar 250 cm3 moci MX2 klasē.

"Vēlējos kaut ko pamainīt un izmēģināt trasē mazāku braucamo. Teiksim tā, pameklēt sajūtas, kādas dod šī kubatūra,” sacīja Šteinbergs.

Divu braucienu summā „CEC I.S. Racing” pārstāvis ierindojās 5.vietā. Pirmajā braucienā Šteinbergs finišā iebrauca septītais, bet otrajā piektais.

„Pirmā brauciena pēdējā aplī pēc sadursmes ar konkurentu piedzīvoju kritienu un no ceturtās vietas atkritu uz septīto, lai gan stabili turējos pirmajā pieciniekā. Otrajā finišēju piektais, kas arī summā deva piekto vietu. Pēdējo reizi ar MX2 klases moci braucu pirms septiņiem gadiem un šī bija atgriešanās jaunībā. Trase man patika, īpaši gandarīts esmu par 60 metru stāvo kalnu, kuru braucējiem bija jāpārvar. Dienu iepriekš nolija lietus, bet tas par sliktu nenāca,” teic Šteinbergs.

Pēdējos gados Latvijā bieži ir redzami igauņu braucēji un „Ventbunkers Lielās Balvas” izcīņa nebija izņēmums. Šteinbergs uzskata, ka rezultāti viņiem ir labāki nekā latviešiem, taču sacensību organizēšana kaimiņiem klibo.
„Igauņi mums vienmēr soloklasēs bijuši priekšā, bet ar viņiem mēs esam konkurētspējīgi. Piemēram, Ventspilī MX2 klasē uzvarēja braucējs, kurš piedalās MXGP posmos (Karels Kutsars) un tas ir likumsakarīgi. Savas pozīcijas igauņi notur un cenšas neatdot, bet nekur tālu mēs neesam. Taču sacensību rīkošanā gan mēs viņiem esam priekšā un to arī pierāda tas, ka igauņi diezgan kuplā skaitā brauc pie mums, bet latviešus viņu trasēs praktiski nemana. Paredzu, ka ar katru gadu motokrosa līmenis Latvijā augs,” saka braucējs.

MX1 klasē par sacensību uzvarētāju kļuva igaunis Prīts Ratseps, otrais aiz viņa palika Dāvis Ivanovs, bet trešā vieta „Lemberga hūtē” Tomam Macukam. Tikmēr MX2 klasē par uzvarētāju kļuva Karels Kutsars, bet otro un trešo vietu uz pjedestāla attiecīgi ieņēma Tomass Šileika un Kārlis Sabulis.

Bet jau šonedēļ Viļakā „Baltā Brieža” trasē norisināsies Latvijas čempionāta 3.posms, kurā uz starta redzēsim ne tikai soloklases, bet arī blakusvāģu braucējus.

Preses relīzi sagatavoja "CEC I.S. Racing" komanda