Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta Q un B/V noslēdzošais posms jau šonedēļ

Latvijas čempionāta Q un B/V noslēdzošais posms jau šonedēļ
Latvijas čempionāta Q un B/V noslēdzošais posms jau šonedēļ

Jau šajā nedēļas nogalē, 24. un 25.septembrī Saldus „Silavotiņu” mototrasē norisināsies šīs sezonas noslēdzošais Latvijas čempionāta posms motokrosā kvadraciklu un blakusvāģu klasēm, kā arī Latvijas kausa un Latvijas Junioru čempionāta posms. Sacensību norises vietā tiks nodrošināta iespēja sekot līdzi arī pasaules Nāciju kausa sacensībām, kā arī fanu teltī būs iespēja klātienē satikt Latvijas izlases pārstāvju Eiropas Nāciju kausā blakusvāģiem.

Daudzi skatītāji noteikti gaida izšķirošās prestižo blakusvāģu un kvadraciklu klašu cīņas. Šobrīd, pēc aizvadītiem pieciem posmiem blakusvāģu klasē pārliecinošus vadības grožus tur šī gada Nāciju kausa pārstāvji – Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš (Salacas kauss). Otrajā vietā sezonas kopvērtējumā ierindojas kaimiņu sportistu ekipāža – G.Gordejev/ K.Kivaste, bet trešo vietu ieņem Jānis Daiders, kurš arī šogad startēs Eiropas Nāciju kausā, un Aigars Reimandovs (Salacas kauss). Savukārt Kvadri Pro klases kopvērtējuma augšgalā pārliecinoši atrodas Igaunijas sportists Kevin Saar (Motokruīzs). Otro vietu ieņem vēl viens sportists no Igaunijas - Priit Jarvloo, bet trešajā vietā atrodas Ralfs Reinfelds (Auto moto klubs Sumata).

Divu dienu garumā trasē dosies gan kvadraciklu un blakusvāģu klases, gan solo motociklu klases – bērnu un pieaugušo konkurencē. Tā kā šīs ir sezonas noslēdzošā sacensības – sagaidāms, ka sportisti par vietu uz pjedestāla cīnīsies ar īpaši lielu atdevi. Protams, sacīkstēm gatavojas ne tikai sportisti, bet arī organizators Aidis Herings, lai nodrošinātu kvalitatīvu cīņu trasē un baudāmas sacensības skatītājiem.

Šajā nedēļas nogalē ļoti nozīmīga sacensības norisināsies arī Itālijā, kur tika aizvadīts pasaules Nāciju kauss motokrosā. Sacensībās startēs arī Latvijas izlases pārstāvji – Dāvis Ivanovs, Kārlis Sabulis un Toms Macuks. Lai Saldus posma apmeklētāji nepalaistu garām arī Nāciju kausa sacensības, sacensību organizators būs nodrošinājis vietu, kur tiešraidē varēsim sekot līdzi notikumiem Itālijā. Taču arī tas vel nav viss – kā katru gadu, sezonas izskaņā norisinās arī Eiropas Nāciju kauss blakusvāģiem, kurā šogad startēs Jānis Daiders, Kaspars Stupelis, Māris Rupeiks, Kaspars Liepiņš, Modris Štelle un Konstantinas Beleckas. Šos sportistus būs iespējams satikt fanu teltī, kas atradīsies trases malā.