Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

“Ventbunkers Balvu 2015” izcīna Prīts Ratseps un Karesls Kutsars

“Ventbunkers Balvu 2015” izcīna Prīts Ratseps un Karesls Kutsars
Ventbunkers Lielā Balva 2015

19.jūlijā Ventspilī norisinājās 18. „Ventbunkers Lielās Balvas” izcīņa spermotokrosā, kur īpaši veidotajā trasē tikās pieredzes bagāti Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas sportisti. Abās prestižajās klasēs – gan MX1, gan MX2 - uzvaras laurus plūca Igaunijas sportisti, tiesa, pamatīgi pacīnoties ar mājinieku konkurenci.

Sīvākā cīņa MX1 klasē risinājās starp Latvijas čempionāta pašreizējo līderi Dāvi Ivanovu un Igauņu konkurentu Prītu Ratsepu, kurs šogad startē kā Ventspils kluba „Rodeo” sportists. Taču dienas noslēgumā pirmajā vietā Ratseps, otrajā Ivanovs, bet trešajā Toms Macuks. Tikmēr MX2 klasē tika piedzīvotas vairākas kontaktu cīņas un pat kritieni. Pārāks tomēr izrādījās igauņu braucējs Karels Kutsars, kuram pirmā vieta, otro vietu ieņemot Eiropas čempionāta sportistam Tomasam Šileikam, bet trešajā vietā vēl viens Latvijas pārstāvis Eiropas čempionātā – Kārlis Sabulis.

Sacensībās startēja arī Baltkrievijas čempions Jevgeņijs Teļeckis, kurš pēc aizvadītajām cīņām atzina, ka ir patīkami pārsteigts par sacensību norisi, jo trases aplis bija lēcieniem un virāžām bagāts, taču tehniski ļoti sarežģīts - jābrauc lejā pa stāvo “Lemberga Hūtes” nogāzi, kura papildināta ar vairākiem supermotokrosa elementiem. Taču sacensības izbaudīja ne tikai sportisti, bet arī šī sporta veida līdzjutēji, jo “Ventbunkers Balvu” apmeklēja prāvs skatītāju skaits – 3,5 tūkstoši. Turklāt par papildus šovu rūpējās galvu reibinošo frīstaila triku meistari – Mārtiņš Aleksandrovičs un Frediriks Bergrens.

18. gadu pēc kārtas pasākumu organizēja Ventspils motoklubs “Rodeo” sadarbībā ar pasākuma ģenerālsponsoru A/S „Ventbunkers „un Ventspils pilsētas domi. Par ārzemju sportistu loģistiku parūpējās prāmju līnija “Stena Line”, bet par lielisko trases būvniecību paldies jāsaka kompānijai „Pryor Rullis”. Konkursus skatītājiem, kā arī muzikālo fonu nodrošināja DJ Japānis un lieliskais motokrosa komentētājs Ēriks Fogels.

Foto: Juris Presņikovs

     [+] [-]

, 2015-07-20 21:49, pirms 9 gadiem
Viena no amizantākajām drukas kļūdām: "Ventbunkers Lielās Balvas” izcīņa _spermotokrosā_