Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Noslēgta 2016.gada Latvijas čempionāta cross country sezona

Noslēgta 2016.gada Latvijas čempionāta cross country sezona
Foto: Māris Stiprais

Aizvadītajā sestdienā, 15.oktobrī Vietalvā norisinājās 4.un noslēdzošais šīs sezonas Latvijas čempionāta un Latvijas kausa posms enduro disciplīnā cross country. Sacīkstes pulcēja gana kuplu dalībnieku skaitu un, protams, sezonas vadošos sportistus, kuri godam cīnījās par 2016.gada čempiona tituliem.

Sezonas noslēdzošās sacensības aizvadītas patīkamos laika apstākļos un pozitīvās noskaņās. Vienuviet sapulcināts gana kupls dalībnieku skaits, tostarp sezonas vadošie dažādu klašu braucēji. Šoreiz E1 klasē sacīkstes izlaida līderis Edgars Siliņš, taču iepriekšējo trīs posmu laikā iekrātie punkti jau 3.posma izskaņā nodrošināja gana lielu pārsvaru, lai savu izcīnīto titulu sarakstu Siliņš papildinātu ar vēl vienu Latvijas čempiona titulu prestižajā E1 klasē. Tikmēr E2 klasē gan posmā, gan arī sezonas kopvērtējumā, kā tas bija paredzams, ņemot vērā izcilo rezultātu visas sezonas garumā, čempiona titulu izcīnījis pieredzes bagātais motokrosa pārstāvis Ivo Šteinbrgs. Savukārt E3 klasē par šī gadu čempionu godam kļuvis Lauris Ermanis.

Sacensībās startēja arī viena no zināmākajām motokrosa daiļajām dāmām – Monta Dišlere Kirilko, kuru šoreiz gan nedaudz pievīla tehnika. „Latvijas čempionāta cross country pēdējais posms galā un atkal man cīņa ar tehniskām ķibelēm – šoreiz ātrumpārslēgam „šlices” norāvušās, kā rezultāta nespēju pārslēgt ātrumus jau no starta taisnes. Katrā aplī, apstājoties pitstop zonā un cenšoties pieregulēt ātruma pārslēgumu, pazaudēju ļoti daudz laika. Bija reizes, kad visu apli nobraucu ar konstantu 2.ātrumu, bija arī tā, ka nācās braukt visu trasi ar 5.ātrumu. Bija ļoti grūti, jo trase tāda, ka bija nepieciešams pārslēgties no 1.-5.ātrumam - bija garas taisnes, kur vidējais ātrums ap 95km/h, kā arī tādi meža posmi ar milzīgām saknēm, kur pat ripot šķita krietni par ātru. Tā nu, katrā aplī cīnoties ar tehniku, izdevās tomēr sasniegt finišu un ierindoties šodien 5.vietā, saglabājot 3.vietu gada vērtējumā. Nedaudz gan žēl, ka šī tehnikas ķibele liedza iegūt man 2.vietu gada kopvērtējumā, jo pietiktu nobraukt vienu vietu augstāk, lai tiktu pie nepieciešamajiem punktiem, bet tāds nu ir tas tehniskais sports,” pēc sacensībām savā sociālo tīklu profilā facebook.com komentē sportiste. Tiesa, sacensību organizatori bija parūpējušies par gana dinamisku un aizraujošu trasi, lai sportisti ar interesi cīnītos par vietām uz pjedestāla un skatītājiem būtu aptīkami vērot, taču prieks redzēt, ka arī dāmai ir pa spēkam startēt šajās izaicinošajās sacensībās.

Dienas rezultāti sekojoši:
E1 klasē pirmais Gints Bērziņš, otrais Roberts Konrats, trešais Agris Lungevics. E2 klasē uzvaras laurus plūca Ivo Šteinbergs, otrajā vietā Jānis Vinters, bet trešajā Uģis Klimons. E3 klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Lauris Ermanis otrajā vietā pieredzējušais Supermoto sportists Lauris Liepiņš, bet trešajā - Jarmo Lehiste. Enduro klasē pirmais Sandris Kļaviņš, otrais Aidas Tamošaitis, trešais Alvis Lecis. Senioru konkurencē ātrākais Einārs Vinters, otrajā vietā Jānis Rasmanis, trešajā - Jurijs Žižkuns. Q Open klasē uzvaras laurus plūca Jānis Arbidāns, otrais Aivis Graudiņš, trešais Jānis Tiļugs. 85cm3 klasē pirmais Marks Toms Jēgers, otrais Markuss Daniels Jauntirāns, trešais Emīls Kukojs.

Hobby konkurencē pirmais Atis Gromovs, otrais Jānis Freimanis, trešais Ģirts Dubavs. Veteranu klasē uzvarēja Ivars Telle, otro vietu ieņēma Pēteris Sliede, bet trešo Andris Kalniņš. ATV līdz 750 startēja Dzintars Bortiņš, bet ATV no 750 pirmais Gunārs Bucenieks, otrais Armands Laptiks, bet trešais Zigmārs Strautmanis.

Lai gan Latvijas čempionāta sacīkstes ir noslēgtas, priekšā vēl noslēdzošais Baltijas čempionāta posms, kas jau 22.oktobrī norisināsies Igaunijā, Haapsalu.