Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Autors: LaMSF

Divu dienu enduro Vidrižos – izaicinājums ikvienam motosporta cienītājam

Divu dienu enduro Vidrižos – izaicinājums ikvienam motosporta cienītājam
FotoL Sandris Kļaviņš facebook.com

Enduro galvaspilsētā, Vidrižos aizvadītajā nedēļas nogalē, 13.un 14.augustā norisinājās 2. Latvijas, kā arī 3.Lietuvas un Baltijas čempionāta posms, pulcējot gana spēcīgu dalībnieku sastāvu. Divu dienu garumā Vidrižu meži tika pamatīgi pieskandināti, sportistiem cīnoties par vērtīgajām vietām uz goda pjedestāla.

Sportistiem izaicinājumu meta gan Vidrižu dabas ainavas, gan laika apstākļi, kas nebūt nelutināja – brīžiem bija jācīnās pamatīgos dubļos, prasot izturību ne vien no dalībniekiem, bet arī no viņu spēkratiem. „Aizvadītas divas dienas Vidrižos. Teikšu, ka diezgan sūrs Enduro - lietus, dubļi, lapas, koki, divas dienas praktiski kājās, mocis dubļains, pats arī, bet gonka aizvadīta. Posma organizatori kā vienmēr bija ieguldījuši lielu darbu. Jāatklāj, ka pārbraucienos ļoti noderēja skijoringa prasme. Mocis 4 stundās tika atmērcēts un ir jau tīrs - var gatavoties nākamajām sacensībām,” pēc sacensībām savos sociālajos tīklos atklāja prestižās E1 klases līderis Edgars Siliņš.
E1 klasē Siliņa tuvākais sekotājs bija Gints Bērziņš, kuram 2.veta posmā, bet 3.vietu izcīnīja Andrius Mitkeičus no Lietuvas. E2 klasē pirmo vietu izcīnīja igaunis Martin Leok, negaidīti otrajā vietā atstājot talantīgo motokrosa sportistu un ierasto šīs klases līderi Ivo Šteinbergu, savukārt trešajā vietā ierindojās izbijušais Dakāras pārstāvis Jānis Vinters. E3 klasē uzvaras laurus plūca Lauris Ermanis, otro vietu izcīnīja Sadris Kļaviņš, bet trešo Mārtiņš Vinters. Senioru klasē savu pārākumu izrādīja Einārs Vinters, kuram pirmā vieta, otro vietu izcīnīja Toivo Nikopensius no Igaunijas, bet trešo Jānis Rasmanis.

Hobby klasē pirmo vietu ieņēma Jānis Freimanis, otro Igaunijas pārstāvis Janar Kukk un trešo vēl viens igauņu sportists – Kalev Kriis. Veterānu klasē līderis šajā posmā bija Andris Kalniņš, otro vietu ieņēma igaunis Madis Pool, bet trešo lietuvietis Ričardas Dounelavičius. C klasē goda pjedestālu šoreiz iekaroja ziemeļu kaimiņi – igauņi. Pirmais Juri Kommer otrais Mirko Rau, trešais Kristjan Kolsar. Tikmēr Dāmu klasē savu sezonu turpināja vienīgā daiļā dzimuma pārstāve – lietuviete Kristina Arlauskaite. Quads klasē pārāks izrādījās Jānis Zaķi, otro vietu ieņēma Evaldas Maciulis no Lietuvas, bet trešo vēl viens lietuvietis Kestutis Kaminskis.

Pirmo reizi emduro sacensībās startēja arī Tūristu klase, kas deva iespēju piedalīties tiem, kam mājās ir motocikli, bet nav bijusi iespēja startēt. Šoreiz doties ekstrēmajā trasē pieteicās divi dalībnieki – Juris Sazonovs un Mareks Marčenkovs.

Nākamais enduro sacensību posms 3.un 4.septembrī norisināsies tradicionālajos Enduro svētkos Zantē. Taču pirms tam, jau šajā nedēļas nogalē, 20.augustā Enduro svētki Zantē tiks atklāti ar enduro sprinta sacensībām un arī tur būs iespēja ikvienam motocikla īpašniekam izmēģināt spēkus jaunajā Tūristu klasē. Katram šīs klases dalībniekam būs atviegloti nosacījumi un, protams, diploms par pirmo pieredzi enduro sportā. Atgādinām, ka uz šīm sacīkstēm gan dalībniekus, gan skatītājus ielūdz titulētais Kristians Evarsons un pasaules ceļotājs, dēkainis Mārtiņš Sils.


, 2016-08-15 14:39, pirms 8 gadiem
ViSS- LABI, NO SPORTISKĀ PIEDĀVĀJUMA, TIKAI PAŠOS VIDRIŽOS par to nekādas vizuālas uzskatāmas reklāmas un apkalpojošā sfēra tūristiem un skatītājiem var piedāvāt apšaubāmu servisu- tie paši grābekļi un amatieriska pašvaldība
Foto: apPasaule

Enduro rallijs Zantē noticis sešu stundu garumā

Pagājušās nedēļas nogalē, 2. jūnijā Kandavas novada Zantes pagastā aizvadīts Baltijas enduro rallija pirmais posms. Šāda formāta sacensības Latvijā notika trešo reizi. Enduro rallija pirmsākumi meklējami Lietuvā.
E2 klases uzvarētājs Šteinbergs
Foto: motorsportsphotography.lv

Jānis Vinters: "Dubļus atrast varēja, ja tīšām meklēja"

22. aprīlī Ķesterciema Bušu karjerā norisinājās Latvijas kausa pirmais posms Enduro Sprintā un Latvijas čempionāta pirmais posms Enduro.
Foto: Uģis Grantiņš

Par spīti tehniskām problēmām Karro uzvar "Cross Country" Ķesterciemā

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 14. aprīlī, Ķesterciema Bušu karjerā noskaidroti Latvijas kausa otrā posma Cross Country uzvarētāji.