Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Jaunieši Eiropas Nāciju kausu motokrosā noslēdz 9.vietā

Jaunieši Eiropas Nāciju kausu motokrosā noslēdz 9.vietā
Foto: MXGP.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 10. un 11.oktobrī, Itālijā norisinājās 2015.gada Eiropas Nāciju kauss solo motociklu klasēm, kurā Latvija izcīnīja 9.vietu. Mūsu valsti sacensībās pārstāvēja Mairis Pumpus un Ralfs Edgars Ozoliņš EMX85 klasē, Arnolds Sniķers EMX125 klasē un Tomass Šileika EMX250.

„Sestdiena bija ļoti laba, varētu pat teikt, ka visi sportisti nobrauca labāk, nekā bijām gaidījuši. Varbūt Tomass kritiena dēļ bija dažas vietas zemāk, bet tik un tā tas bija pietiekami labs sniegums. Ralfs, protams, pārspēja jebkuras prognozes, jo nobrauca izcili (sportistam kvalifikācijā 3.vieta). Svētdien Ozoliņa rezultāts diemžēl nebija tik augsts, bet daļēji tas varētu būs skaidrojams ar rīta treniņā piedzīvoto diezgan iespaidīgo kritienu, pēc kura noteikti bija izbīlis par trasi un sportists vairs tik brīvi nejutās. Arī abos braucienos Ralfs cīnījās ar kritieniem un sliktiem startiem, bet finišā – 13.vieta. Domāju, ka rezultāts ir normāls,” pēc sacensībām atzina izlases vadītājs Fīlips Kempelis.
Sestdienas kvalifikācijas braucienos nudien labāko rezultātu uzrādīja Ralfs Edgars Ozoliņš, izcīnot 3.vietu. Dienas izskaņā tika noskaidrots, ka Latvija kvalifikācijā ierindojusies augstajā 5.vietā.
Svētdienas pirmajā finālbraucienā Ralfs Edgars Ozoliņš izcīnīja 13.vietu, bet Mairis Pumpurs 23. vietu. Otrajā braucienā Ozoliņš atkārtoja rezultātu, finišējot 13.pozīcijā, bet Pumpurs pakāpās uz 19.vietu. Pirmajā EMX250 un EMX125 apvienotajā braucienā Tomass Šileika ieņēma 8. vietu, bet Latvijas čempions Arnolds Sniķers – 19.vietu. Otrajā braucienā Šileika uzlaboja rezultātu, finišējot 6.vietā, bet Sniķers saglabāja 19.pozīciju.
Sportistu uzrādītais sniegums 2015.gada Eiropas Nāciju kausā Latviju ierindoja 9.vietā. Pirmo vietu ieņēma Itālija, otro Zviedrija, bet trešo Francija.
Atgādinām, ka pērn traumu dēļ Latvija Eiropas Nāciju kausā nestartēja. Taču Tomass Šileika, Mairis Pumpurs un Ralfs Edgars Ozoliņš nedēļu iepriekš startēja Coupe de l’Avenir sacensībās Francijā.