Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Latvijai sudrabs Eiropas Nāciju kausā kvadracikliem

Latvijai sudrabs Eiropas Nāciju kausā kvadracikliem
Foto: Jānis Pastars

10.un 11.oktobrī Vācijā norisinājās 2015.gada Eiropas Nāciju kauss kvadracikliem, kurā Latvijas izlasei izdevies izcīnīt augsto 2.vietu. Mūsu valsti sacensībās pārstāvēja Raivis Sootee, Kārlis Bole Jr. un Eiropas čempions kvadraciklu klasē – Edgars Meņģelis.

Sestdienas kvalifikācijā ātrākais izrādījās Edgars Meņģelis, savā braucienā uzrādot labāko apļa laiku Edgars izcīnīja uzvaru. Labu sniegumu uzrādīja arī Raivis Sootee, kvalifikācijā ieņemot 4.pozīciju, bet Kārli Boli Jr. piemeklēja tehnikas problēmas, tādēļ sportistam bija jāsamierinās ar 13.pozīciju. „Acīmredzot aizmugurējā zobrata aizsargpanna bija deformējusies un tāpēc arī vairs nespēju turpināt sacīksti. Ir dusmas, bet vienlaicīgi arī motivācija rīt kapāties no visa spēka,” pēc sacensībām atzina sportists.

Pirmajā finālbraucienā sportisti uzrādīja ļoti labu sniegumu, Meņģeļa uzvara un Boles 9.vieta Latviju ierindoja dalītā 1./2.vietā. Otrajā braucienā Meņelis jau atkal palika nepārspēts, bet Sootee ne tik veiksmīgs brauciens un 30.vieta. Neskatoties uz to, Latvija savu pozīciju noturēja. Pēdējā brauciena startā Raivis Sootee saķērās taisnes galā un turpināja braucienu kā priekšpēdējais. Tomēr braucienā spēja aizcīnīties līdz astotajai vietai. Kārlis Bole pēc starta no otrās rindas finišēja piektais. Rezultātā izcīnīto punktu summa Latvijas izlasei ļāva ierinfoties augstajā 2.vietā. Pirmajā vietā ir Nīderlande, bet trešajā Vācija.

Sakām lielu paldies gan izlasei, gan izlases vadītājam Ērikam Eizānam, gan LaMSF fotogrāfam Jānim Pastaram. Liels paldies par atbalstu arī Babītes, Ādažu un Tukuma pašvaldībām.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-10-12 08:52, pirms 9 gadiem
Malači, laikam šosezon vienīgā komanda no Latvijas, kura izcīna eiropas vicečempiona titulu starp 15 nācijām, kuras piedalījās šajos finālbraucienos. Milzīgs prieks par zēniem un paldies Ērikam Laizānam. Skumīgi , pat ļoti skumīgi tas, ka no vakardienas līdz šorītam vēl neviens mēdijs, ne TV (izņemot sporta centrs com.) šo izcilo panākumu vēl nav paziņojuši faniem ne TV ziņās, ne apollo, delfi portālos. Par mūsu grozā garām metējiem (basīti) pļurkstēja malu malās, un tajā pašā laikā bija kauns skatīties kā šīs spēles tika spēlētas.