Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Latvieši uz pjedestāla arī blakusvāģu Air un Senioru klasēs

Latvieši uz pjedestāla arī blakusvāģu Air un Senioru klasēs
J.Sedlenieks/G.Indrijaitis

Foto: Viesturs Šauriņš Facebook

Aizvadītajā nedēļās nogalē, paralēli Eiropas un Pasaules čempionātam kvadru un blakusvāģu motokrosa, kas norisinājās Ķegumā, „Zelta Zirga” trasē, tika aizvadīts arī BMA Austrumeiropas čempionāts blakusvāģu Senioru, Veterānu un motociklu ar gaisa dzesēšanu klasēs. Sacensības pulcēja 45 blakusvāģu ekipāžas, divās klasēs uz goda pjedestāla kāpjot arī Latvijas pārstāvjiem.

Viskuplāk pārstāvētā klase ar 19 ekipāžām šajās sacensībās bija AIR jeb motociklu ar gaisa dzesēšanu klase. Sportisti sagādāja visnotaļ baudāmas cīņas trasē, bet uz goda pjedestāla otrā pakāpiena izdevās kāpt arī latviešu ekipāžai - A.Vāpam/ A.Nekazakovam. Uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa lietuvieši – Z. Vaisiunas/ D.Ausiejus, bet trešie – D.Kazlauskas/ M. Urbonas, arī lietuvieši.

Patīkamas emocijas dienas noslēgumā sagādāja arī Senioru klasē, kurā trešo vietu izcīnīja mājinieki – J.Sedlenieks/ G.Indrijaitis. Otro un pirmo vietu šoreiz ieņēma Igaunijas ekipāžas, attiecīgi otrajā vietā R.Reinu/ J.Paabstel, bet pirmajā– U.Sugassep/ A.Linters. Latvijas Motosporta federācija publiski atvainojas CAMK Latgales kluba biedriem, J.Sedlenieka/ G.Indrijaitis ekipāžai par rezultātu kļūdu sacensību kopvērtējumā, jo šī ekipāža laika kontroles dienesta kļūdas dēļ (cilvēciskais faktors) netika izsaukta uz goda pjedestāla apbalvošanas ceremonijā.

Vienīgā klase, kuras trijniekā šoreiz iztikām bez latviešiem, bija Veterāni, goda pjedestāla augstāko pakāpienu ieņemot Somijas sportistiem – S. Suominen/ T.Kartiala. Otro vietu izcīnīja igauņi G.Pedras/ J.Saan, bet trešajā vietā lietuvieši A.Vareika/ V.Vareikaite.

Sacensību rezultāti pieejami šeit: Event results - details - MYLAPS Sports Timing

Atgādinām, ka BMA Austrumeiropas Čempionāts b/v Veterānu, Senioru un motocikliem ar gaisa dzesēšanu klasēs ir atklātas un individuālas Kristera Serģa MK balvas sacensības motokrosā blakusvāģiem.