Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Ar spēcīgu dalībnieku sastāvu Ventspilī tiks aizvadīts supermotorkoss

Ar spēcīgu dalībnieku sastāvu Ventspilī tiks aizvadīts supermotorkoss
"Ventbunkers Lielā Balva 2017" afiša

Šo sestdien, 12. augustā jau 20. gadu pēc kārtas norisināsies tradicionālās starptautiskās supermotokrosa sacensības "Ventbunkers Lielā Balva 2017", kas arī šoreiz tiek rīkotas Ventspils pilsētas Piedzīvojumu parkā. Šajā jubilejas pasākumā pilsētā toni noteiks motocikli, jo supermotokross un frīstaila motokrosa šovs būs sportiskākā un azartiskākā svētku daļa.

Jau septīto reizi supermotokross notiks slēpošanas kalna nogāzē - Ventspils pilsētas Piedzīvojumu parkā, kur šim pasākumam par godu tiks uzbūvēta speciāli izveidota trase, īpaša ar to, ka tiek būvēta katru gadu no jauna un ir unikāla ar savu sarežģīto rokrakstu, neatkārtojamību un pārskatāmību. Apmeklētāju ērtībām kalna pakājē tiks izvietotas speciālas pārvietojamās skatītāju tribīnes.

Mototrase gadu no gada kļūst garāka un sasniegs kalna virsotni, kur ar lēcienu lejā trauksies motocikli, pa ceļam šķērsojot tramplīnus un virāžas. Kalna pakājē tiks atvests un uzstādīts speciāls "FMX Freestyle Show" laukums jeb tramplīns, uz kura savu meistarību ekstrēmajos frīstaila lēcienos ar galvu reibinošiem trikiem, Backflip Combo un citiem, demonstrēs pasaules arēnu un skatītāju atzinību ieguvušais vācu sportists Tobiass Finks. Šogad viņam asistēs vairākkārtējs starptautisku šovu dalībnieks un Polijas čempions Arturs Puzio, kurš savu pieredzi un triku arsenālu papildinājis sacensību seriālos "Night of the Jump", Latvijas jaunā uzlecošā zvaigzne Kalvis Skrastiņš, kurš tikko atgriezies pēc smagas traumas un piedalīsies "Whip Contest" minisacensībās, kuras komentēs un vadīs Alex jeb Martiņš Aleksandrovičs. Sportisti savā kolekcijā ir iekļāvuši sarežģītus trikus un elementus, kā arī, strādājot un lecot trijatā, ir gatavi parādīt Ventspils publikai kaut ko vēl neredzētu, atraujoties no rampas, un, veicot gaisā dažādus akrobātiskus trikus. Jubilejas pasākumā - motokrosa svētkos savu pirmo iznācienu piedzīvos ventspilnieks Oskars Ābele.

Supermotokrosa sacensību formāts būs īss, dinamisks un tāpēc arī uzvarētājs grūti prognozējams. Trasē sportistiem būs jāpārvar slīpajā kalna reljefā uzbūvēti augsti tramplīni un virāžas, tie būs ātri un kontaktu cīņām bagāti braucieni, kas norisināsies prestižākajās un vissprofesionālākajās, MX1 un MX2 klasēs. Motokrosistiem pusfināla cīņās būs jāiegūst tiesības startēt Superfināla braucienos, kur par "Ventbunkers Lielo Balvu" cīnīsies katras klases ātrākie 15 sportisti.

Savu meistarību skatītājiem demonstrēs spēcīgākie Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Somijas, Holandes un Latvijas motosportisti. Jāpiebilst, ka sacensību dalībnieku sastāvā būs sportisti ar 2017. gada pasaules un Eiropas čempionāta motokrosā pieredzi un rūdījumu - Prīts Ratseps un Kristers Drevinskis, kuri pārstāvēs Ventspils motokluba "Rodeo" krāsas. Pirmo reizi ventspilniekiem atrādīties ieplānojis mājinieks Niks Apfelbaums, kurš startēs MX1 klasē. Pieredzējušo un atraktīvo holandieti Džefriju Meursu, kurš piedalījies superkrosā ASV un Āfrikā, redzēsim uz starta MX1 klasē. Tāpat startēs Lietuvas sportisti Domants Jazdausks un Nerimants Juciuss, igauņu zvaigznes Erki Kahro, Indreks Magi, Lauri Lehtla, Meiko Vettiks, Zviedriju pārstāvēs eksčempions Toms Soderstroms MX1 klasē un MX2 klases sportists Džimijs Lundbergs, bet no Somijas Ventspilī ieradīsies MX1 klases braucējs Joni Ross, kā arī spēcīgie Latvijas sportisti Toms Macuks, Arnolds Sniķeris, Elgars Jonass, Leons Kozlovskis, Krists Zicmanis, Harijs Suharževskis un citi.

Vakara gaitu un trasē notiekošās cīņas komentēs Latvijas TV zvaigzne Ģirts Timrots, par muzikālo fonu un disko ritmiem uz Lielās skatuves rūpēsies un tos nodrošinās DJ Japānis. Afterparty pasākumā jeb nakts ballē spēlēs rokgrupa "Buks" ar tautā atzītiem mūziķiem un superhītiem. Visā vakara gaitā būs pieejamas Piedzīvojuma parka piedāvātās atrakcijas bērniem un pieaugušajiem, kā arī atspirdzinošus dzērienus un uzkodas varēs baudīt visa pasākuma garumā.

Šajā jubilejas reizē organizatori ir iecerējuši un parūpējušies par to, lai "Ventbunkers Lielā Balva" būtu īsti sporta un kultūras svētki visai ģimenei un neiztiks arī bez pārsteigumiem, jo pasākuma programma veidota tā, lai moto sacensības papildinātu muzikālas pauzes, konkursi ar vērtīgām balvām, kā arī trešo reizi notiks pasākuma apmeklētāju popularitāti ieguvušais Fanu skrējiens ar devīzi "Kurš pirmais kalna galā!". Apbalvos pirmos trīs ātrākos skrējējus, kuri no sacensību starta vietas sasniegs kalna virsotni.

Ieeja pasākumā bērniem līdz 12 gadu vecumam un pensionāriem būs bez maksas, pārējiem biļetes cena - 7 EUR.