Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Šis bija pēdējo trīs nedēļu grūtākais posms"

Stupelis: "Šis bija pēdējo trīs nedēļu grūtākais posms"
Kaspars Stupelis un Etjēns Bakss uz goda pjedestāla 1.pakāpiena

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 8.un 9. augustā Ķeguma „Zelta Zirga” trasē pulcējās Pasaules spēcīgākās blakusvāģu ekipāžas, lai cīnītos par vietu tuvāk 2015.gada čempionu titulam. Vislabāko sniegumu šajā posmā uzrādīja mājinieks, sezonas līderis Kaspars Stupelis ar komandas biedru Etjēnu Baksu – uzvara gan kvalifikācijā, gan abos finālbraucienos. Taču Stupelis atzīst, lai gan prieks par izcīnīto uzvaru, šī nebūt nebija viegla trase, no sportistiem prasot gan pieredzi, gan fizisko sagatavotību.

„Pēdējie „vīkendi” kaut kā nebija gājuši tik labi, kā gribētos, taču šoreiz viss salikās kā vajag. Domāju, ka apstākļi, kas pēdējo trīs nedēļu laikā, manuprāt, bija vissmagākie, parādīja, kas ir kas. Trase bija diezgan riskanta un izsista, un tad arī bija redzami sportistu īstie spēki – kurš bija fiziski gatavs un ātrs, un kurš var braukt pa samocītu trasi -vismaz es tā domāju. Pa bedrēm ir diezgan riskanti braukt, ja nav meistarības – pirmajā braucienā bija arī vairāki kritieni, kas pierādīja, ka trase bija grūta un es to neizdomāju – to parādīja citi braucēji,” pēc divu dienu garajām sacensībām stāsta to uzvarētājs Kaspars.

Sportists atzīst, ka starti šoreiz nebija ideāli un liela nozīme bijusi jau kvalifikācijā izcīnītajai pirmajai vietai, kas uzreiz aiz pirmā līkuma abos braucienos ļāva braukt kā otrajiem: „Ātri mēģinājām apdzīt Janu (Jan Hendrickx). Visiem bija grūti un riskanti, bet mēģinājām iespringt vēl drusku vairāk, lai uztaisītu atrāvienu un tad kontrolējām braucienu. Uz brauciena beigām pārāk trakot gan nevarējām, jo trase bija diezgan sadauzīta un visiem temps kritās.”

Šobrīd Stupeļa/Baksa ekipāža par 61 punktu palielinājusi savu pārsvaru pār tuvākā sekotāja Žiro ekipāžu. Sportists šādu panākumu, protams, vērtē kā labu un, lai gan sacensību laikā uzmetis aci arī Žiro (Valentin Giraud) ekipāžai, otrajā braucienā nemanīja konkurentu atkrišanu no 3.uz 8.pozīciju, kas nodrošina pārsvara pieaugumu kopvērtējumā. Šobrīd galvenais ir šo pārsvaru noturēt līdz sezonas beigām, taču priekšā gaidāmi vēl trīs posmi. „Jau novembra sākumā tiek nosprausts sezonas mērķis - noturēt vadību un uzvarēt ir bijis mērķis jau pēdējos desmit vai pat vairāk gadus, bet cik tas ir vai nav reāli - to redzēsim. Tagad tas izskatās krietni reālāk un sasniedzamāk, nekā tas ir bijis citus gadus. Taču jāatceras, ka motokrosā var būt visādi – par punktiem jācīnās neatkarīgi vai sacensība notiek Latvijā, vai kur citur. Protams, uzvara šajā nedēļas nogalē sniedza papildus emocijas. Es pirms šī posma domāju – ja izdotos uzvarēt, tas būtu papildus dzinulis pēdējiem trim etapiem un laba motivācija mums pašiem,” atklāj Stupelis.

Nākamais Pasaules čempionāta posms 29./30.augustā norisināsies Šveicē, bet sezonas noslēdzošais posms 19./20.septembrī gaidāms Vācijā.

Foto autors: Gatis Pladars