Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Bērni noslēdz motosporta treniņu sezonu

Bērni noslēdz motosporta treniņu sezonu
LaMSF arhīvs

Aizvadītajā svētdienā, 4.oktobrī Jaunmārupes mototrasē „Vilciņi” tika noslēgta Mārupes Kausa izcīņa Mini motokrosā. Pateicoties „Sporta klubs L.R.K” un „LDZ CARGO” motosporta atbalsta programmai, vasaras sezonas laikā savus spēkus motocikla mugurā vairakkārt varēja iemēģināt ikviens interesents. Šoreiz trasē devās vareni kupls skaits dalībnieku – kopskaitā 82 mazie braukt gribētāji.

Visas dienas garumā „Vilciņu” mototrasē devās bērni un jaunieši dažādās vecuma grupās un motociklu klasēs – sākot ar solo un kvadracikliem, un beidzot ar blakusvāģiem. Šeit, noslēdzošajā, 5.posmā savu pieredzi motosportā varēja gūt ikviens – gan jau pieredzējis dalībnieks, gan šīs porta veida debitants. Taču pirms braucieniem mazie censoņi tika izglītoti, kopīgi izrunājot noteikumus un drošību trasē, kā arī citu dalībnieku respektēšanu, dalot vienu brauktuvi. Nākotnē bērniem būs iespēja izvēlēties – turpināt gaitas kādā no motoru sporta veidiem vai likt lietā iemaņas ikdienas vajadzībām, piemēram, pārvietojoties ar transporta līdzekļiem.
Sezonas laikā bērniem un jauniešiem jau vairakkārt tikusi dota iespēja iemēģināt spēkus motoru sportā, pilnveidot iemaņas motocikla mugurā vai vienkārši pamēģināt – ko nozīmē dalīt vienu brauktuvi ar vienaudžiem. Atskatoties uz noslēdzošo posmu, tā vadītājs Aivars Ābols arīdzan atzinis, ka mazajos dalībniekos vērojams patiess prieks, veicinot pozitīvas noskaņas arī pieaugušo vidū.
Informējam, ka Motosporta atbalsta programma ir paredzēta bērniem un jauniešiem, un tās mērķis ir attīstīt un popularizēt motosportu bērnu un jauniešu vidū, gūstot pieredzi, apgūstot tehniskas iemaņas braukšanai ar motocikliem un pavadot brīvo laiku dažādos motosporta pasākumos. Galvenais iemesls projekta atbalstam ir dalībnieku interese par šo sporta veidu un unikāla iespēja tajā praktizēties.