Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Meņģelis izcīna otro Eiropas čempiona titulu pēc kārtas, Daidera ekipāža pārtrauc sezonu

Meņģelis izcīna otro Eiropas čempiona titulu pēc kārtas, Daidera ekipāža pārtrauc sezonu
FOTO: http://motokross.ee/

6. un 7. augustā Igaunijā, Kivioli norisinājās spraigs šīs sezonas noslēgums Eiropas čempionātā kvadraciklu motokrosā. Lai gan cīņas trasē bija ļoti sīvas, jo uz spēles tika likts šī gada čempiona tituls, dienas izskaņā tika noskaidrots, ka par Eiropas labāko braucēju atkārtoti kļuvis Latvijas kvadraciklu smagsvars - Edgars Meņģelis. Tikmēr neveiksmi, gūstot traumu, pasaules čempionātā blakusvāģiem piedzīvoja Bena Adriansena (Ben Adriaenssen) un Laura Daidera ekipāža, kura spiesta pārtraukt sezonu.

Cīņa par titulu noslēdzošajā posmā nebija viegla. Noteikti jāatgādina, ka sezonas laikā Edgars atradās kopvērtējuma tabulas augšgalā līdz visu mainīja pirmspēdējais čempionāta posms Stelpē – izstāšanās rezultātā sportists piekāpās komandas biedram Adrianam Mangieu, kopvērtējumā atpaliekot par pieciem punktiem. Līdz ar to visa atbildība tika likta uz noslēdzošajām sacensībām Igaunijā, kur, Edgars tika kronēts par čempionu.

„Liels gandarījums otro gadu pēc kārtas izcīnīt Eiropas čempiona titulu. Aizvadītais posms izvērtās ļoti dramatiski un tikai par mata tiesu izdevās apsteigt komandas biedru Adrian Mangieu lielajā kopvērtējumā. Pēdējais posms ļoti labi atspoguļoja visas sezonas gaitas - labs darbs, kas padarīts. Paldies komandai Byrapport-PSR-BUDRacing par ieguldīto darbu visas sezonas garumā. Pierādījām, ka šogad bijām labākā komanda čempionātā izcīnot čempiona un vicečempiona titulus. Liels paldies draugiem, faniem, atbalstītājiem. Paldies trenerim Arnim Kalniņam un manai ģimenei! Dubults neplīst,” Latvijas Motosporta federācijai atklāj Edgars Meņģelis.

Veiksme Igaunijas posmā bija latvieša pusē. Pirmajā braucienā Edgars ieņēma 2.vietu, sportistu apdzenot vien mājiniekam Kevin Saar. Taču čempionāta līderis Adrians Mangieu pirmajā braucienā izstājās, paverot gana labu iespējas Meņģelim atkārtoti tikt pie titula. Otrajā braucienā Mangieu bija gatavs atspēlēties, finišējot 2.vietā, kamēr Edgars Meņģelis ierindojās 9.pozīcijā. Sportista sniegums dienas kopvērtējumā deva 4.vietu un 34 punktus, kamēr Adrians Mangieu izcīnīja vien 25 punktus un vicečempiona titulu. Līdz ar to bija skaidrs, ka zelta medaļu atkārtoti izcīnījis Edgars.

Liela nozīme titula izcīnīšanā noteikti bija ne vien fiziskajai, bet arī emocionālajai gatavībai. Pēc aizvadītā posma Stelpē, kas noslēdzās ar sportista izstāšanos 2.braucienā, Edgars bija mierīgs un prātā gatavojās noslēdzošajām cīņām. „Darīšu visu, lai abus braucienus saliktu kopā. Galvu augšā un vēsu prātu, šodien pārliecinājāmies, ka es varu uzvarēt,” pēc posma Latvijā tobrīd sacīja sportists. Tagad kārtējo reizi esam pārliecinājušies, ka Edgars Meņģelis ir labākais kvadraciklu motokrosa pārstāvis Eiropā.
Igaunijā startēja arī Kristaps Veinberhs, kuram 10.vieta posmā, Jānis Saldavs, kuram 20. Vieta un Ričards Zālīte, kuram 23.vieta.

Paralēli norisinājās arī pasaules čempionāts blakusvāģiem, kur ļoti neveiksmīgu nedēļas nogali aizvadīja Bena Adriansena un Laura Daidera ekipāža. Kā atklāj x99.lv portāls, lai gan sportisti pirmo braucienu iesākuši pirmā piecinieka vidū, pēc neveiksmīgas piezemēšanās Adriansens lauzis roku, kā rezultātā nācās izstāties. Līdz ar to šobrīd svītra pārvilkta arī turpmākajai sezonai. Žēl redzēt šo ekipāžu pametam sacensības, jo tai bija gana liels potenciāls izcīnīt augstāko titulu.

Pirmo vietu kvalifikācijā un otro vietu 1. braucienā izcīnīja Igors Rodionovs/Artūrs Linters, kuriem, diemžēl arī Kivioli posms nesa trauma – pēc smagas piezemēšanās Linters lauzis papēdi – līdz ar to posmā 10.vieta. 6.vietā ierindojās Daniels Vilemsens (Daniel Willemsen)/Haralds Kurpnieks, 22.vietu posmā izcīnīja Uvis Vasiļenko/ Kaspars Krievs, bet 26.vietu Raido Riim/ Ilvars Skultāns.